ANNONSE

FOTO: PRIVAT

Rallycrossprofil reddet mann fra drukningsdøden

Etter et sponsorarrangement på Tjuvholmen natt til i dag, hørte Ole Kristian Temte fra Krokstadelva et plask i vannet. Det ble starten på en dramatisk redningsaksjon.


Roy Hansen

 27.08.16, kl. 11:54
 01.09.16, kl. 22:23


ANNONSE
ANNONSE

 

OSLO: Det var like etter klokken ett i natt at Ole Kristian Temte hørte noe eller noen falle i vannet. 

- Vi spøkte først med at noen hadde falt i vannet, men skjønte raskt at det faktisk hadde skjedd. Jeg fikk av meg kjøredressen og kastet meg i vannet. Det hele gikk på autopilot, og jeg husker ikke så mye fra denne fasen, sier Temte til Eikernytt.no.

Temte og rallyteamet hans hadde vært på et sponsorarrangement og var i ferd med å reise da dramatikken startet. Etter å ha sett ei jakke i vannet, så noen hender, kastet han seg ut i. Etter hvert fikk han hjelp av håndballspiller Karl Fredrik Dyhre Breivang - bror til en meget kjent kvinnelig håndballspiller. 

- Uten hjelp av noen sterke håndballarmener hadde vi aldri greid å redde mannen, sier Temte. 

Forslått og blodig

Han forteller at det er et under at mannen som falt i vannet, lever.

Han anslår at vedkommende lå under vann i over ett minutt og var forslått og blodig.

Redningsaksjonen ble ekstra vanskelig ettersom det hele skjedde mellom bryggen og en stor båt som lå fortøyd her. Takket være stor fendere unngikk de å bli knust mellom båt og bryggen, men Temte forteller at han er forslått og har blåmerker over hele kroppen i dag.

Hjelp av politiet

De to redningsmennene fikk etter hvert hjelp av politiet til å komme seg opp, og fikk heist mannen som falt i vannet opp.

Han er nå under behandling på sykehuset, og tekstmeldinger Temte har fått fra de pårørende tyder på at det vil gå bra med vedkommende.

I følge Ullevål sykehus er mannen som falt i vannet 25 år, og skadene betegnes som lette. Han er fortsatt innlagt på sykehuset.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE