ANNONSE

FOTO: ARKIVBILDE

Martin Kolberg mistet lappen etter trafikkulykke

Ap-nestor Martin Kolberg har blitt fradømt retten til å kjøre bil etter at han i sommer sovnet bak rattet og krasjet i en fjellvegg med barnebarnet i baksetet.


Benedicte Haugaard

 23.10.18, kl. 14:13
 01.11.18, kl. 00:08


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER/LÆRDAL: Ulykken skjedde da bilen krysset over i motgående kjørefelt og kolliderte i fjellveggen i den 6,6 kilometer lange Fodnestunnelen på riksveg 5. I bilen satt hans 11 år gamle barnebarn, skriver NRK.

Etter ulykken mistet Kolberg førerkortet i seks måneder. Han fikk også en bot på 8000 kroner. 

- Jeg har akseptert både boten og tap av førerretten. Du kan kalle det for et uhell, men slikt skal ikke skje, og jeg har fått en lærepenge. Takket være flaks og ny Volvo kom vi fra det med minimale skader. Heldigvis kom det ingen bil imot, sier Kolberg til NRK.

Han er nå avhengig av at kona stiller opp som sjåfør. Lappen får han nemlig ikke tilbake før i januar.

Takker bil og nødetater

I ettertid har Kolberg takket nødetatene, sykehuset i Lærdal og Volvo for at det gikk bra. Sikkerheten i den nye bilen er nemlig mye av grunnen til at det gikk bra med både barnebarn og bestefar.

- Bilen bremset selv, og varslet ifra til nødetatene. Mens vi satt i bilen og røyken kom inn, hørte vi en svensk stemme over høyttalleranlegget som spurte oss hvordan det gikk med oss, sier Kolberg.

Kolberg vil presisere at han er veldig glad for at ingen andre var involvert i hans uhell. 

LES OGSÅ: Varsler storkontroller på veiene denne uken


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE