ANNONSE

MÅ OPPLEVES: Matamba er kjent som en veldig karismatisk artist som nå altså skal opptre gratis på Union Scene fredag kveld 4. november.
FOTO: PRESSEBILDE

Europa-debut på Union Scene

Han har delt scene med The Black Eyed Peas og Shakira. Nå er Matamba i Europa for første gang, og han starter like godt med en gratiskonsert på Union Scene.


Redaksjonen

 01.11.16, kl. 12:30
 04.11.16, kl. 17:55


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Reggae- og soulartisten Matamba, som er født i Argentina og bor i Bolivia, er en veldig populær artist i Latin-Amerika. 

– Matamba er ikke bare musiker, men han har også en viktig rolle i arbeidet for å forbedre utsatte barns oppvekst-vilkår. Han er blant annet offisiell talsperson i arbeidet for å hindre mobbing, samt ambassadør for «Ricky Martin Foundation» som jobber for å forhindre menneskehandel. 

En av låtene fra det siste albumet; «Alerta Roja», handler om livet til gatebarna.

- Sangen gikk til topps på listene i seks latinamerikanske land, forteller avdelingsleder Fritid og Interkultur i Drammen kommune, André Ruud som står i spissen for det unike arrangementet. 


PÅ PLAKATEN: Avdelingsleder ved Fritid og Interkultur i Drammen kommune, André Ruud, har selv reist rundt i USA sammen med Matamba som nå skal ha Europa-premiere i Drammen. (BILDE: PRESSEFOTO)

Møter ungdommen

Og Matamba vet hva han snakker om. Artisten hadde en tøff oppvekst og musikken ble hans utvei. 

Matamba skal også spille en minikonsert og ha samtaler på Ungdomshuset G60 på torsdag.

Og fredag, før kveldens store konsert, inviterer dessuten arrangørene til en musikk-lunsj på Union Scene der Matamba spiller noen sanger og forteller litt om seg selv og hva musikken har betydd for ham. Så avsluttes det hele med noen kveldstimer med reggae- og soul-låter fra hans to kritikerroste plater. 

Stjernevant

Matamba har delt scene med band og artister som The Black Eyed Peas, Marilyn Manson, The Wailers og Shakira. I tillegg har han deltatt på flere tribute-plater, blant annet en «worldwide reggae tribute» til The Beatles. 

Matambas konserter har samlet opptil 30.000 mennesker i Latin-Amerika. Like mange blir det nok ikke på Union Scene fredag, men Ruud understreker at man slett ikke må ha latinamerikansk blod i årene for å like musikken til Matamba. 

– Han er en utrolig karismatisk sceneartist som bare må oppleves, forteller Ruud, som kjenner Matamba personlig etter en rundreise i USA sist sommer sammen med et tyvetalls andre kulturarbeidere og artister.

Etter Matamba-konserten spiller Austad Platesnurreri opp til dans med reggae og dancehall. 

Se video fra en opptreden i 2015 med Matamba her:


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE