ANNONSE

KLAR TIL DYST: MIF-trener Vegard Hansen gjør seg klar til rekordforsøk. I bilen sitter Aktiv Auto-sjef Paal Rustad klar med stoppeklokka.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Hvem i MIF er distriktets beste lukeparkerer?

Mads Hansen knuste sjefen da Aktiv Auto inviterte til «konkurranse i lukeparkering med parkeringsassistanse» i beste «Top Gear»-stil fredag.


Alexander Jansen

 05.01.18, kl. 21:57
 16.01.18, kl. 07:39


ANNONSE
ANNONSE

 


(Se video ved å klikke på vinduet over!)

ØVRE EIKER:
Det var i forbindelse med lanseringen av den nye Volkswagen T-Roc at bilforhandleren på Langebru i Hokksund inviterte til en uhøytidelig kåring av «distriktets beste lukeparkerer» fredag.

Invitert for å prøve seg var blant annet Mjøndalen Toppfotball, som imponerte med konkurranseinstinkt og gode tider på «Top Gear»-tavla til Aktiv Auto-sjef Paal Rustad (bildet).


Måtte stole på bilen

Først ut i demobilen av type Golf stasjonsvogn med firhjulstrekk, var MIF-trener Vegard Hansen. Og den ellers lite bilkyndige fotballprofilen fikk etter hvert satt en respektabel tid på 24,67 sekunder.


Til forskjell fra ordinær kjøring, ble konkurransen utført med med bilens parkeringsassistanse-system. Det innebærer at bilen selv tar mål av plassen det skal parkeres på, og tar seg av svinging og sideveis justering. Alt føreren trenger å gjøre er å følge med på bilens varslingssystemer og benytte gass og brems korrekt.

Og for å «sette» en god tid gjelder det å være kvikk i responsen og tørre å stole på bilens regneferdigheter og presisjon.

SÅNN GJØRES DET: Paal Rustad forteller Vegard Hansen, som forøvrig er nybakt Tesla-eier, hvordan bilen fungerer.

Overlegen Mads Hansen

Etter hvert meldte flere av MIF-profilene sin ankomst, og satte imponerende rundetider i forhold til resten av lista.

Christian Gauseth tok ledelsen med 21,75 sekunder, men måtte til slutt se seg slått av Mads Hansens imponerende vinnertid på bare 20.21 sekunder.

Den tiden er tatt fra bilen settes i bevegelse, kjører forbi «luken» for avstandsberegning, rygger tilbake og inn på plassen, og fremover igjen for siste justering inne i lomma.

Store forventninger til kompakt-SUV

Blant bålkos, grillpølser og solbergtoddy var imidlertid den nye Volkswagen T-Roc den store stjerna på stedet fredag.

Den splitter nye, urbane «crossoveren» har skapt store forventninger i markedet etter lansering. Aktiv Auto har en rekke forhåndsbestillinger på bilen, som leveres først utpå våren.


- Bilen befinner seg i samme segment som Audi Q3 og Nissan Qashqai, og fåes med høy bakkeklaring, firhjulstrekk og automatgir, som er en populær kombinasjon i Norge. Den leveres også med med en rekke alternativer for individuell tilpasning, forteller daglig leder Paal Rustad. 

Bilen fåes i et prisspenn fra 300.000 til 500.000 kroner (også med tohjulstrekk), og ventes å appellere spesielt til en yngre målgruppe designmessig. T-Roc blir Volkswagens tredje og minste SUV, bak Tiguan og Touareg.

Se flere bilder av T-Roc her:

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE