ANNONSE

FOLKEFEST: Elvefestivalen har fått en pangstart gjennom fredagen. Her med Prepple og Dumdum Boys som lader opp til klassikeren «Slave».
ALLE FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24

Elvefestivalen åpnet med et brak

- Ær're ælvefest?! Artister og publikum spilte definitivt på lag under åpningskvelden av Elvefestivalen 2016.


Simen Næss Hagen

 26.08.16, kl. 20:14
 29.08.16, kl. 12:19


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Tusenvis av mennesker fant veien gjennom Bragernes og samlet seg rundt Gamle Kirkeplass da Elvefestivalen gikk av stabelen fredag kveld. Pokémon-jakt er nå byttet ut med øl og feststemning, og i hver ende av området står sceneriggene klare for større og mindre band.

Elvefestivalen åpnet med Eva & The Heartmaker på den store scena, med energiske Frøder i den andre enden, men for de aller fleste var det CC Cowboys som virkelig skulle fyre opp feststemningen denne fredagskvelden.


ÅPNET BALLET:
Magnus Grønneberg og CC Cowboys med en særdeles vellykket åpningskonsert av Elvefestivalen.

Og det kan du si de gjorde så til de grader, for det var ingen tvil om at vokalist Magnus Grønneberg og hans medhjelpere ville gripe fatt i publikum med «Nå kommer jeg og tar deg». Det at de senere fulgte opp med den avslappende og rolige sangen «Bare du», var bare et tegn på at større ting var i vente, for publikum visste at de aller største slagerne ventet like rundt hjørnet.

Ved å kline til med «Tigergutt», eksploderte publikum så vel som trøkket fra scena, hvor stemningen igjen toppet seg med gode gamle Harry.


I FYR OG FLAMME: Publikum bidro sterkt sammen med CC Cowboys til en vellykket åpning av Elvefestivalen 2016.

Hva manglet nå? Publikum hadde virkelig fått kjørt seg, og hva er vel ikke da bedre enn å lade ut med «Kanskje du behøver noen» , som en rolig avslutning med maks allsang-faktor, i påvente av flere større innslag på scena senere denne kvelden.

Timbuktu førte an

Så var det på tide å få en söta bror opp på scenen, og intet mindre enn den anerkjente sydsvensken Timbuktu og hans mannskap «Damn!» skulle fylle gigaskoene etter CC Cowboys.


SYDSVENSK HIPHOP-TRØKK: Svenske Timbuktu leverte varene på Gamle Kirkeplass.

Etter en skarp åpning, etterfulgt av tilsynelatende uhemmet Drammens-skryt og en beskrivelse av byens betydning for Timbuktus låtskriving, fulgte det på med en aldri så liten hyllest av den avdøde musikerlegenden Prince.


Noe tamt kanskje, sammenliknet med den forrykende forestillingen som CC Cowboys nylig hadde levert, men midt i en 10 minutter lang medley dukker frasene var den velkjente «Det lösar sig», og allsang-faktoren hadde våknet fra dvale igjen.

Selvfølgelig skulle det avsluttes med blant annet «Alla vill til himlen», en av de større signallåtene til den 41 år gamle hiphoperen.

Hett med Dumdum Boys

Også var det Dumdum Boys som skulle få æren av å avslutte. Og dem som har vært på konsert med trønderrockerne tidligere, vet hvor lista til vokalist Per Øivind «Prepple» Houmb ligger.

Han sparer verken på krutt eller kalorier, og etter hver låt skulle en tro han havner i en kombo av hyperventilering og hjerteinfarkt. Det er nok mer en gimmick, men når en nesten kan speile seg i den glinsende ytre frontallappen, så skjønner man at Prepple tar’n helt ut.


Dumdum åpnet hardt med «Enhjørning», som forventet, og de holdt stilen hele veien inn. «Kald dag i helvete» var kanskje overraskelsen hva gjaldt sceneopptreden og påfølgende respons fra publikum, men når Prepple følger opp med et nærmest supererotisk sceneinnslag i det «Slave» skal runge utover Gamle Kirkeplass, så tar - spesielt de kvinnelige - tilskuerne fullstendig av.

– Jeg elsker deg, Prepple, ble det ropt på kryss og tvers, i det han drar av seg skjorta.

I kjent stil dusjet han seg ned i øl før han overrakte restene med glassflaska videre til en kvinnelig tilhenger på første rad.


– Herregud, jeg elsker deg jeg også, kontret hun.

Og som seg hør og bør, hele fredagens åpning ble avsluttet da klokken hadde dreid over mot lørdags natt, og Splitter pine satte et verdig punktum, både på Dumdum Boys’ konsert og for hele fredagens åpning av Elvefestivalen.

...

DRM24.no kommer med mer utover kvelden og helgen...

LES OGSÅ: 3.500 løp skoleløpet
LES OGSÅ: Samlet til folkefest i sentrum
LES OGSÅ: Her blir det gratiskonserter hele helga


FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE