ANNONSE

ALLE FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Kim André og Benjamin sammen til evig tid

Syv år gamle Benjamin ligger og hviler for alltid på pappa Kim André sin arm i en felles kiste. En fullsatt Haug kirke tok et siste farvel med de to etter togulykken i Danmark.


Roy Hansen

 18.07.19, kl. 14:32
 31.07.19, kl. 15:57


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Det ble en verdig og tårefylt avskjed med Kim André Nielsen (34) og sønnen Benjamin Sørvang Nielsen (7) i Haug kirke i dag. Men det ble også en seremoni som gjenspeilet livsgleden og ikke minst fotballgleden de to vil bli husket for, skriver Eikernytt.no.

Runar Liodden fra Modum var forrettende prest. Han tegnet et bilde av to livsglade og godt likte gutter som hadde fotballen som sin store lidenskap i tillegg til familielivet.

Liodden kunne fortelle om den tragiske ulykken i Danmark 6. juli i år da familien var på vei til Djurs Sommerland. En ulykke der Benjamin døde momentant og Kim Andrés liv ebbet ut kort tid etter.

Mamma, Marthe Sørvang Nilesen og datteren Julie, kom fra ulykken uten alvorlige skader. Prest Runar Liodden berømmet Marthe for å holde hodet klart og var den som selv varslet de pårørende hjemme i Norge.

IMG_2398.JPG

Fullsatt kirke og litt til

Det var ikke en ledig plass å oppdrive i Haug kirke under begravelsen. Men det hadde begravelsesbyrået tatt høyde for, og overførte hele begravelsen «live» til en storskjerm i Haug menighetssenter bare et steinkast unna.

Her kunne de som ikke fikk plass i kirken følge den rørende, men til tider humørfylte seremonien - så rart det enn høres ut. For mye handlet om fotball og hvordan familien var preget av den sporten. Så stor var interessen at Kim André hadde anlagt en kunstgressbane i sin egen kjeller.

Mange hilsener

Det var en lang rekke med hilsener og flere taler fra familie, og Posten hvor Kim André jobbet. Klassekameratene til Benjamin fra Hokksund Barneskole, la også ned hver sin rose på båren.

Også her preget fotballinteressen hilsener og blomsteroppsatser. Minst to av dem var formet som fotball og her var det mange gode ord fra klubbene Mjøndalen IF, Steinberg IF og Hokksund IL. Kim André har som kjent spilt for alle tre klubbene og nå var sønnen Benjamin aktiv i Hokksund IL.

Lagkameratene på G8 sin siste hilsen var derfor drakta hans med nummer 7 på ryggen sammen med alle navnene deres.

Susanne Akerø-Kleven sang tre sanger, blant annet Benjamins favorittsang, «Faded» av Alan Walker. Hun ble akkompagnert på flygel av Trond Akerø-Kleven. Organist var Jee YoungPark.

Det er opprettet et eget minnefond som skal sikre Julies utdanning. Presten takket for alle bidrag på vegne av familien, som har oppfordret venner og kjente om å komme på besøk, snakke om de to som ikke lenger er blant oss og forsøke å ha et naturlig forhold til det hele.

IMG_2425.JPGDet var et meget stort følge som ville ta et siste farvel med de to omkomne etter togulykken i Danmark.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE