ANNONSE

SMADRET FRONTRUTA: Å få en stor stein tvers gjennom glasset i 100 km/t forårsaker store skader.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

E18: Ni kjøretøy truffet av steinkasting - politiet ønsker tips

En kvinnelig sjåfør er fraktet til sykehus etter at minst ni biler er truffet av store steiner kastet ned på E18 på Brakerøya. En person ble natt til søndag tatt av politiet, mistenkt for forholdene.


Alexander Jansen

 25.01.21, kl. 01:13
 04.02.21, kl. 18:56


ANNONSE
ANNONSE

 

BRAKERØYA: Politiet rykket ut til melding om den første hendelsen ved Brakerøyabanen klokken 23.03 søndag kveld.

Deretter kom det flere tilsvarende meldinger med få minutters mellomrom. Klokken 23.08, 23.12 og 23.20 har politiet registrert nye forhold på stedet. Da DRM24 var på stedet lå det flere titalls store steiner på flere kilo strødd utover asfalten i både sørgående og nordgående løp.

Til sammen skal syv biler i løpet av kort tid ha fått skader etter at stein ble kastet ned på motorveien i 100-sonen fra omlag 20 meters høyde. Ifølge politiet ser de også forholdet i sammenheng med en tilsvarende melding fra området lørdag kveld.

- Da skal en drosje ha fått en stein i taket rett etter midnatt natt til søndag, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i politiet.

_A1I7401.jpg
_A1I7230.jpgÅSTEDET: Steinene er kastet ned fra toppen av brua som går over avkjøringsrampen til Brakerøya, samt over rekkverket som går langs med avkjøringsrampa.

_A1I7320.jpg

Nok en melding - mindreårig mistenkt

En stund etter at politiet hadde avsluttet i området, kom det en ny melding til politiet i 0200-tiden på natta. De hadde da blitt oppringt fra en lastebilsjåfør som fikk en stein i taket, som knuste takluka.

Med det var tilsammen ni kjørerøy rammet, og politiet rykket ut til området på nytt.

_R2I7218.jpg
Kort tid senere påtraff politiet en mindreårig ungdom i området. Vedkommende har status som mistenkt i saken, og ikke lenge etter avsluttet politiet søket i området.

- Vi har ingen grunn til å tro at det er flere som har vært involvert, og mistanken har i løpet av natten blitt styrket, uttaler operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til DRM24.

_R2I7264.jpgEN PERSON TATT: Her har politiet kontroll på vedkommende.

_R2I7230.jpg

Til sykehus

Den kvinnelige føreren som fikk en diger stein midt i frontruta måtte fraktes til sykehus for behandling. Kvinnen skal til alt hell ikke ha blitt alvorlig skadet, men skal ha fått skader i en hånd.

Den digre steinen på flere kilo gikk imidlertid tvers gjennom frontruta på bilen, og skal ha truffet kvinnen. Det lå også strødd med glasskår i kupeen etter hendelsen. 

_R2I7197.jpg
_A1I7273.jpgHER ENDTE FERDEN: Bilen med kvinnen som havnet på sykehus stoppet her på avkjøringsrampa, og måtte hentes av bergingsbil.

_A1I7353_komp.jpg

Etterlyser tips

Flere politipatruljer søkte etter mulige gjerningsmenn i området etter de første meldingene, men måtte da avslutte uten resultat. Selv om en person nå er mistenkt, ønsker politiet fortsatt tips fra publikum.

- Vi har noen vitner som har sett skikkelser på brua som har løp vekk fra stedet. Vi er selvsagt interessert i tips fra noen som kan ha sett noe eller har opplysninger om det som har skjedd, sier innsatsleder Asbjørn Løvold i politiet til DRM24 på stedet.

_A1I7208_komp.jpgSØKTE:
Politiet søkte med hund og lommelykter og undersøkte åstedet hvor steinene ble kastet ut på motorveien.

_A1I7215.jpg
_A1I7244.jpg
_A1I7391.jpg

Vegvesenet rykket etter hvert ut for å fjerne steinene som lå farlig til i veibanen også for andre bilister, og det ble skiltet med farevarsel på motorveistrekning som følge av det som skjedde inntil opprydningen var ferdig.

_A1I7346.jpg
_A1I7332.jpgMANGE STEINER: Det lå en rekke store steiner på asfalten på avkjøringsrampa sent søndag kveld.

_A1I7326.jpg


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE