ANNONSE

RAS: En eller flere biler, samt en gravemaskin og en traktor og en rekke trær raste ut i veibanen.
FOTO: TOR HELGE JOHANNESSEN

Flere kjøretøy tatt av stort jordras på Svelvikveien

Fylkesveien vil bli stengt i lengre tid etter et 50 meter bredt jordras mellom Svelvik og Drammen.


Alexander Jansen

 14.04.18, kl. 16:32
 11.05.18, kl. 12:56

Joakim Fjeldli


ANNONSE
ANNONSE

 

SVELVIK: Meldingen om raset kom klokken 17.25. Både politi, brannvesen, ambulanser og redningspersonell rykket ut til stedet, da det en stund var uklart om mennesker hadde blitt tatt av raset.

- Veien er helt sperret. Raset er rundt 50 meter bredt og cirka 170 centimeter høyt, opplyste politiet da.

- Politiet har sperret veien 100 meter i hver retning på grunn av mulig rasfare, forteller nabo Kim Underberg Rolund til DRM24.

FOTO: LESERBILDE

Bil, traktor gravemaskin tatt av raset

Et øyenvitne DRM24 har snakket med som bor like ved raset, forteller at flere gravemaskiner, en traktor og én eller flere biler er tatt av raset. Minst én bil skal ha fått store skader.

Ifølge folk på stedet som så raset, tyder det ifølge politiet på at ingen personer skal ha blitt tatt av raset. Dette skal nå være bekreftet.

En gravemaskin på stedet skal ha begynt å rydde veibanen for raset, men hvor lang tid det vil ta før veien kan gjenåpnes er foreløpig uklart.

FOTO: TOR HELGE JOHANNESSEN

Åpner ikke med det første

Hva som har utløst jordraset er foreløpig uklart, og en geolog skal ifølge politiet se på området.

Ekspertenes vurderinger vil avgjøre hvor lang tid veien blir stengt, men ifølge politiet kan det være snakk om lengre tid inntil rasområdet er sikret.

- Det virker ikke som raset er helt ferdig. Det er fortsatt bevegelser i jordmassen som presses nedover mot veien, forteller nabo Kim Underberg Rolund til DRM24 en stund etter raset gikk.

FOTO: LESERBILDE

Tre husstander evakuert

Etter hva DRM24 erfarer fikk flere naboer raskt beskjed av politiet på stedet om å forlate husene sine i påvente av vurderingene som skal gjøres.

- Totalt tre husstander er berørt. Beboerne får ikke vende tilbake til husene sine før geologene har gjort sine undersøkelser, sier operasjonsleder Erik Gunnerød ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.

DRM24 følger saken

JORDRAS: FV319 Svelvikveien er sperret mellom Drammen og Svelvik.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE