ANNONSE

EVIGVARENDE ROSER: Jeena Yousif er landets første og største på preserverte roser.
ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Gjør big business på preserverte roser

Jeena Yousif oppdaget preserverte roser i 2013, men det skulle ta fem år før hun turte å satse. I 2018 opprettet hun firmaet «Bliss flowerbox», og det med stor suksess.


Benedicte Haugaard

 01.03.19, kl. 14:19
 12.03.19, kl. 05:12


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Interessen for blomster kom naturlig for 34-åringen fra Åssiden. Moren er blomsterdekoratør, og Jeena har derfor vokst opp med vakre ting rundt seg. Selv jobber hun fortsatt som kontormedarbeider i Oslo, men hun legger ikke skjul på at drømmen er å drive med preserverte blomster på fulltid.

- Det hender jeg jobber fra 07 om morgenen til 03 om natten, men det er verdt det, sier den unge gründeren som er bosatt på Åssiden.

Det er i rekkehuset i Vårveien alt foregår, og til vanlig er huset fullt av roser i alle slags farger. Hun er på jakt etter en lagerplass, men sier det går fint å jobbe hjemmefra nå som hun er utsolgt etter Valentines Day. 

- Jeg har bare drevet business i fire måneder, men sprengte momsgrensa på valentinsdagen alene. Jeg tror jeg limte sammen 500 stykker i denne perioden. Til neste år må jeg ta forhåndsbestillinger - jeg må i alle fall bestille dobbelt så mange roser. Mannfolka var jo desperate!

GJØR ALT SELV:
Fabrikken fant hun etter flere års søk på Google. Eskene valgte hun ut etter å ha mottatt over hundre vareprøver. Logoen har hun laget selv.

Roser fra Ecuador

Preserverte roser er ekte roser som har gjennomgått en kjemisk behandling for å vare lenger. Jeena gir kundene ett års garanti på rosene, men sier de ofte varer i 3-5 år. 

- Jeg brukte lang tid på å velge hvilken rosefarm jeg ønsket å samarbeide med, og valget landet på Sør-Amerika. Jeg vet noen av de som har kopiert meg handler fra Asia, men de er ikke av like god kvalitet. De har gjerne ligget lenge lagret, og har kort levetid når de kommer frem til kunden.

Rosene kommer i forskjellige farger og bokser, og kundene kan selv bestemme hvordan de skal dekoreres. Eksempelvis har lokalkjendis og SKAM-skuespiller Cengiz Al bestilt kongeblå til seg selv, og rosa til kjæresten. 

SPESIALBESTILLING:
SKAM-skuespiller og tidligere Skal vi danse-deltaker Cengiz Al henter denne neste uke.

Store samarbeidspartnere

Jeena ser på seg selv som skaperen og dekoratøren, men businessdelen ut mot større profiler og bedrifter er det stort sett kollega Kim Brekke som tar seg av. 

- Jeg er for beskjeden og ydmyk, og trenger noen som er litt tøffere og kan lande de store avtalene sammen med meg. Jeg burde sikkert ringt ned aviser og bloggere og fortalt om meg selv, men det tør jeg ikke. 

Likevel har de sorte og hvite, runde og firkantede blomsterbøttene vært synlig i hjemmene til både blogger Sophie Elise Isachsen og make-up artisten Dajana Tomanovic på TV og i sosiale medier. Nå har hun sponset realitydeltaker Wanda Mashadi også, og det er ingen tvil om at såkalt «influencer marketing» fungerer.

RESTLAGER:
Dette er alt som står igjen etter valentinsdagen. Påfyll kommer i månedsskiftet mars/april.

Satser på bedriftsmarkedet

Den lokale restauranten Ask & Loke har allerede tatt inn Jeenas preserverte roser i restauranten, og 34-åringen er veldig stolt av å ha produktene sine utstilt hos en lokal restaurant.

- Jeg tror Ask & Loke er landets første restaurant til å satse på preserverte roser. De fleste velger ekte eller falske. Det fine med disse er at de er ekte og pene, men de trenger ikke vann og det daglige stellet, så man sparer mye tid og søl. Faktisk så er vannet rosenes kryptonitt - de tåler det ikke!

Neste punkt på businessplanen er å jobbe ut mot hoteller og restauranter. I tillegg vil hun jobbe mer mot eventer.

- Jeg har allerede planer om å lage en blomstervegg som jeg kan leie ut til eventer, samt. egne produkter til babyshowers, bursdager og liknende arrangementer. I tillegg har jeg blitt booket til å dekorere bryllupslokaler, og det er jo selvfølgelig stas, avslutter gründerspiren fra Åssiden.

ASK & LOKE: De oransje rosene er plassert på alle bord og lyser opp lokalene. Nå ønsker Jeena å satse mer på hotell- og restaurantbransjen. (FOTO: PRIVAT)


LES OGSÅ: Sentrumsflukten fortsetter - nå flytter Gerd T. Martinsen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE