ANNONSE

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Klappjakt etter innbruddstyver - én pågrepet, en fortsatt på frifot

Politiet var tirsdag ettermiddag og kveld hakk i hæl på to utenlandske menn, mistenkt for flere innbrudd den siste tiden. En er tatt, den andre jaktes er fortsatt på frifot etter flere observasjoner.


Alexander Jansen

 11.06.19, kl. 12:50
 12.06.19, kl. 20:44


ANNONSE
ANNONSE

 

SANDE: Jakten etter innbruddstyvene startet som følge av at en boligeier som hadde vært utsatt for et av flere innbrudd i Sande den siste tiden, gjenkjente det han mente var en eller flere innbruddstyver på en bussholdeplass langs Sandebuktveien.

- Vi hadde en politipatrulje i nærheten som dro mot stedet, og da de to så politibilen tok de beina fatt, sier operasjonsleder Marianne Mørch ved politiet i Sør-Øst til DRM24.

De to mistenkte spredde seg og forsvant hver til sitt, og politiet satte da inn både helikopter og en rekke patruljer i søket etter de to.

HELIKOPTERSØK: Her over Skafjellåsen.

Én av to tatt

Én av de to innbruddstyvene ble pågrepet av en av politiets to hundepatruljer i området Lersbrygga ved 13.15-tiden. Politiet bekrefter overfor DRM24 at det dreier seg om en utenlandsk statsborger, som skal være 26 år gammel. 

Mannen ble kjørt rett i arresten.

FANGST: Her har to svette hundeførere fra Drammen akkurat fakket en av kjeltringene.

TOMMEL OPP: Her kan politiets innsatsleder konstatere at en av innbruddstyvene har blitt tatt.

Alle ressurser ble deretter satt inn i søket etter den siste mistenke i området Skafjellåsen, hvor han sist var sett. Han har ifølge politiet følgende beskrivelse:

Blå shorts, grå genser. Normal kroppsbyggning, kort mørkt hår, utenlandsk utseende, litt mørk i huden, litt skjeggvekst under hakepartiet. Også han i 20-årene.

Begge de to mistenkte antas å være fra sør/mellom-Europa.

HUNDESØK: Her i skogen i Skafjellåsen-området.

Sett på nytt

Politiet fikk en ny observasjon av den andre mannen sent på ettermiddagen lenger nord i Sande. 

DRM24 har snakket med en bonde i området, som forteller at mannen lå på sprang over jordet hans i det vedkommende møtte en politibil da han kom gående til fots ute på veien.

Politiet iverksatte derfor nytt søk med hunder og helikopter i området mellom Lærumveien og Lundebyveien, der mannen forsvant i skogsområdet mellom de to veiene.

LØP OVER ÅKER: Her står politiets hundepatrulje, som søkte etter den mistenkte mannen som forsvant i dette skogsområdet tirsdag kveld.

Ved observasjon av mannen bes publikum ringe telefon 02800.

- Det er ingen ting som tilsier at de er farlige for publikum, opplyser politiet.

Avsluttet uten funn

Men også denne gangen greide mistenkt nummer to å dra seg unna lovens lange arm. I øs pøsende regnvær fant ikke helikopteret noe fra lufta, og politiets hundefører i området vrikket beinet og måtte gi seg. 

- Halve Sande er vel på utkikk etter denne mannen nå, så får vi nye observasjoner rykket vi ut igjen, sa politiets operasjonsleder Erik Gunnerød til DRM24 litt over klokken 21.00. 

- Det er fortsatt en mann vi ikke har kontroll på, og vi ønsker tips på tlf 02800 ved observasjon av mannen, sier Gunnerød.

LES OGSÅ: To boliginnbrudd i Sande på to dager

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE