ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Iverksetter tiltak etter hendelse i Solbergelva

Nedre Eiker kommune iverksetter tiltak for skolene etter at et barn skal ha hatt en seksuelt krenkende opplevelse på skoleveien.


Benedicte Haugaard

 05.12.18, kl. 14:26
 13.12.18, kl. 15:43


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Siri Sørensen er kommunalsjef for oppvekst og kultur i Nedre Eiker. I en pressemelding skriver hun hvordan foresatte bør forholde seg til nyheten om at et barn i tidlig barneskolealder skal ha opplevd en seksuelt krenkende hendelse på skoleveien forrige uke. 

- Vanlige forsiktighetsregler knyttet til skolevei og fritid gjelder som alltid. Det er lurt å prate med barna om å være skeptisk til fremmede personer som ønsker kontakt og be barna om å gå sammen med noen andre. 

Aktuelle tiltak

  • Følgegrupper; mange barn går sammen, gjerne organisert av de foresatte.

  • Barnet går sammen med en venn.

  • Snakk med barna deres om ulike situasjoner som kan oppstå og om hva barnet da skal gjøre. Man kan fortelle barnet at de ikke skal gå inn i biler til mennesker de ikke kjenner, at de skal si nei til invitasjoner fra fremmede.


Barnepsykolog Anne Mari Torgersen sier følgende:

  • Det er viktig at man ikke fokuserer for mye på alt det vonde som kan skje. At man unngår at barnet blir for redd. Det holder å si at mamma eller pappa må vite hvor de er, og at de ikke får lov til å bli med noen de ikke kjenner.

  • Dersom barnet uttrykker engstelse og føler seg skremt etter å ha hørt eller snakket med venner om «lokkemenn», er det viktig at foreldrene forsøker å gjøre barnet trygt igjen.

  • Da må man forsikre barnet om at sånne ting skjer veldig sjelden og at mamma og pappa passer på dem. For en periode kan det være nødvendig å følge barnet, eller at barnet ikke må være mye alene.

Ønsker tips

I forbindelse med hendelsen i Solbergelva har kommunen opprettet et telefonnummer for barn/unge/foreldre eller andre som opplever seg berørt. Telefon betjenes av helsepersonell. Telefonnummeret er 409 16 265. Telefonen er betjent hver ukedag mellom kl. 08.30 og 15.30.

Politiet oppgir følgende telefonnummer knyttet til tips i saken: 02800 eller telefon 459 77 644 etter klokken 18.

LES OGSÅ:
Politiet etterforsker mulig seksuell krenkelse av barn


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE