ANNONSE

PÅ FRYSEPUNKTET: Klimaet mellom de to meningsmotstanderne nådde et absolutt bunnpunkt mandag kveld.
ALLE FOTO: NILS J. MAUDAL

Isfront mellom Sørensen og Haaning etter full klinsj i bystyret

Ståle Sørensen tente på alle pluggene og forlangte unnskyldning da Fredrik Haaning (H) tok et kraftig oppgjør med MDG-toppens oppførsel.


Alexander Jansen

 08.10.19, kl. 12:57
 20.10.19, kl. 14:20


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: De som trodde at det ekstraordinære bystyremøtet med behanding av den forhåndsavgjorte Bybru-saken skulle bli et pliktløp uten dramatiske overraskelser og vendinger, tok grundig feil.

Fredrik Haaning hadde på forhånd bestemt seg for å benytte anledningen til en real utblåsning adressert Ståle Sørensen, som åpenbart har blitt et stadig større irritasjonsmoment for Høyres vanligvis sindige mann. 

- Det ble etterlyst på siste bystyremøte før valget hvorfor jeg ikke tok ordet i bybrusaken. Det var for å legge en demper på en allerede opphisset debatt. Men nå er valget over, og da kan jeg få lov til å synge ut littegrann. Det har jeg også tenkt å gjøre etter hvert, innledet Haaning.

Etter å ha snakket seg varm på statsbudsjett og bybru-politikk, hentet Haaning tungskytset frem og beskyldte Ståle Sørensen for å «bruke personangrep og simpel retorikk i sitt politiske spill». Før han gikk til frontalangrep med følgende avslutningsreplikk:

- Det skal mye til å finne en mindre funksjonell varaordfører enn det Drammen bystyre har vært belemret med de siste fire årene, men jammen tror jeg ikke det nye flertallet i Drammen greier nettopp det, var den lite flatterende karakteristikken fra Haaning.

Såpass fargerik var språkbruken at ordfører Tore Opdal Hansen så seg nødt til å svinge klubben i bordet mot sin egen ordførerkandidat.

ByBruVedtattDRM24-51.jpgPROVOSERT: Ståle Sørensen spratt resolutt opp fra tredje benkerad og krevde svar på tiltale etter Haanings frontalangrep.

Krevde unnskyldning

Ståle Sørensen har over tid ertet seg på seg mange meningsmotstandere i sosiale medier med heller spissformulerte innlegg, og har blitt kritisert for å bedrive hersketeknikk og personangrep. Sistnevnte var også blant beskyldningene fra Haaning, men det ville ikke Sørensen være med på.

- Hvor kom personangrepet i mitt innlegg. Dersom du ikke kan klargjøre det, så ønsker jeg en beklagelse, sa Sørensen. 

- Det kom ikke personangrep i dag, men det har det gjort en rekke ganger i en rekke møter mot meg gjennom minst et år. Det var det jeg viste til og det står jeg for. Det er alle i denne salen fullt ut klar over, sa Haaning.

ByBruVedtattDRM24-46.jpg

Varaordføreren også klubbet ned

Men Sørensen var ikke den eneste som lot seg provosere av Haanings karakteristikker. Heller ikke varaordfører Yousuf Gilani (uavhengig) kunne la fornærmelsen mot sin egen rolleutøvelse passere i stillhet.

- Grunnen til at du ikke ble valgt som ordfører var at du dolket dine egne i ryggen med Buskerudbypakken, langet Gilani ut mot Haaning, før også han ble klubbet ned for «upassende utbrudd». 

Til slutt ble KrF's Billy Taranger hentet opp på talerstolen for å stilne stormen, og greide på sett og vis også det med en humoristisk avvæpning av situasjonen.

En ting er sikkert: Alt er duket for lurveleven og skarpe meningsutvekslinger også i det nye kommunestyret, hvor Haaning og Sørensen fortsatt vil utgjøre de to store motpolene for hver sin fraksjon. Så gjenstår det å se hvor hard påtroppende Ap-ordfører Monica Myrvold Berg er med klubba.

PS: Det sittende bystyret har ansvaret for dagens Drammen kommune frem til 1.1.2020. Det er lagt opp til et siste bystyremøte den 3. desember, før det nye overtar ved årsskiftet.

LES OGSÅ: Omkampen er over - Drammen får ny bybru


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE