ANNONSE

FOTO: ALESSANDRA LANGUM

Iselin Guttormsen (31) i ny NRK-dokumentar

En av deltakerne i NRK-dokumentaren «Mammasjokket» er drammensjenta og tobarnsmoren Iselin Guttormsen.


Benedicte Haugaard

 07.05.18, kl. 07:47
 21.06.18, kl. 13:56


ANNONSE
ANNONSE

 

RØYKEN: Iselin Guttormsen fra Drammen takket umiddelbart ja da hun i februar ble kontaktet av NRK med et nytt TV-konsept. De skulle lage en dokumentar om morsrollen, og hadde kommet over bloggen til 31-åringen.

Nå ligger dokumentaren «Mammasjokket» ute på NRKs nettsider.

Hun syns det er viktig å snakke om morsrollen, gledene, kjærligheten og tårene. 

- Dette er er tema jeg brenner for. Det å være mamma er jo fantastisk, men jeg syns også det er viktig å vise alle sidene av livet. For det å være mor kan ogå være slitsomt, tidskrevenve, utfordrende og deprimerende. Men mest av alt så er det verdens beste jobb.

Motvekt til mammapolitiet

NRK mente Guttormsen var en positiv motvekt til mammapolitiet i dagens samfunn, og hun tror hun ble spurt om å delta i dokumentaren for den hun er som person.

Jeg tror jeg ble spurt fordi jeg er den jeg er. Jeg byr på meg selv og viser alle aspekter av livet - spesielt som mamma og som kjæreste.

Spennende prosjekt

Tobarnsmoren er bosatt i Røyken med samboer og to døtre, Iben (1) og Ingelin (5). Begge barna fikk være med når NRK kom på besøk.

- Det var utrolig gøy å være med, både for meg og barna. Eller, minstemann skjønner jo ingenting, men eldstemann elsket det. 

Hun syns det er viktig å snakke om hvilke forventninger samfunnet har til kvinner, spesielt mødre. 

- Vi mødre kjenner ofte på press fra samfunnet og jeg tror mange sitter igjen med tanker om at man ikke er god nok. Det er så trist at folk holder disse tankene og følelsene for seg selv. Vi må få vekk tabuet, og for å gjøre det tror jeg man trenger en litt «gæærn» person i front. Jeg er nok kanskje den personen...

DØTRENE: Ingelin (5) og Iben (1) er også å se på NRK om dagen. (FOTO: PRIVAT)

Ønsker mer fokus på barnefar

Hun syns også det er viktig å snakke om hvilken rolle barnefaren har oppi det hele. Hvor viktig det er å se partneren sin, kommunisere, og være støttende. 

- Det er altfor lite fokus på hva mannen kan forvente seg i tiden etter fødsel, og hvilke forholdsregler han bør være klar over. Jeg skulle ønske jeg fikk frem mer av dette i dokumentaren. 

Iselin følte at samboeren kom til kort når det gjaldt graviditeten og tiden etter. Hun følte at han ikke delte hennes glede og entusiasme.

- Jeg trengte mer oppmerksomhet, og forventet generelt mer av han - spesielt etter fødsel. Det var tøft når jeg følte at han ikke strakk til.

NYFØDT: Iselin Guttormsen mener fedrene burde få mer opplæring før fødsel.

Blogger om mammarollen

31-åringen driver en blogg hvor hun snakker rett fra levra om mammarollen og problemene hun møter på veien. 

- Det er utrolig spennene å kunne formidle et budskap jeg lenge har skrevet om, men ikke fått delt med andre enn de som allerede leser bloggen og følger meg på sosiale medier.

NRK-DOKUMENTAREN «MAMMASJOKKET» KAN DU SE HER

LES OGSÅ: Derfor ønsker transmannen Kim (27) en lovendring


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE