ANNONSE

BRANNFARLIG: Komfyren er hjemmets største brannkilde. Her fra en utrykning sommeren 2018.
ARKIVFOTO: VEGARD M. AAS

- Installer komfyrvakt, det redder liv!

DRBV hadde 134 tilfeller av brann på komfyr og tørrkok mellom 2016 og 2018. En stor andel av brannutrykningene i løpet av denne perioden skyldtes komfyren. En komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra å gå opp i røyk og trolig liv.


Roy Hansen

 11.02.19, kl. 09:36
 15.02.19, kl. 16:24


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er ingen tvil om hvilket sted branner starter oftest. Komfyren er hjemmets største brannkilde og de fleste komfyrbranner skyldes uoppmerksomhet og ikke tekniske feil ved produktet.

DRBV lanserer derfor en kampanje for å få flere av oss til å installere en slik sikkerhet.

Dette er komfyrvakten

Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter og er enkel å installere. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm.

Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Det er krav til komfyrvakt i alle nye boliger og hvis det legges opp ny kurs til komfyren. De samme reglene gjelder for fritidsboliger. Komfyrvakter får du kjøpt hos flere elektronikkbutikker, i en rekke kjøkkenbutikker og i nettbutikker.

Det finnes to ulike typer komfyrvakt: De som skal kobles til via ledning i stikkontakt, og de som skal kobles til det faste elektriske anlegget. Disse fungerer likt og har samme kvalitet. Komfyrvakter som skal plugges i stikkontakten kan du montere selv.

Komfyrvaktkampanjen

Onsdag 13. februar arrangeres en nasjonal komfyrvaktkampanje for å få økt oppmerksomhet om de mange komfyrbrannene. Under kampanjen vil over 200 brannvesen, feiervesen og det lokale eltilsyn ha lokale aktiviteter over hele landet. Som del av kampanjen vil det bli installert nesten 100 komfyrvakter hos noen som trenger det rundt om i landet.

Forebyggende avdeling ved Drammensregionens brannvesen kommer til å reise rundt til kafeteriaene tilknyttet sykehjemmene i området for å informere om komfyrvakt. De fleste komfyrbranner skjer på dagtid og rammer eldre mennesker, og risikoen øker med alderen.

God brannberedskap redder liv og det er ofte ikke så mye som skal til.

Komfyrvaktkampanjen er en del av «Alt vi kan mot brann», som er en nasjonal satsing frem til 2020 på brannforebyggende arbeid målrettet mot risikoutsatte grupper.

Bak «Alt vi kan mot brann» står DSB, Norsk brannvernforening, Finans Norge, Norsk brannbefals landsforbund, Feiermesterens landsforening, Nelfo, Branninformasjonsforum, det lokale eltilsyn og sakkyndige selskap.

LES OGSÅ: Kvinne reddet ut av røyk-dykkere under leilighetsbrann


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE