ANNONSE

GAMMELT ELLER NYTT? Mange vil beholde dagens byvåpen (til venstre). Til høyre er innstillingen for nytt, felles kommunevåpen.

Kritikken hagler: Vil erstatte Drammens byvåpen med dette

Forslaget med «Årringer - ringvirkninger» er juryens og arbeidsgruppas innstilling til nytt kommunevåpen for den nye storkommunen. Det høster kraftige protester.


Alexander Jansen

 28.09.18, kl. 13:10
 12.10.18, kl. 19:20


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/NEDRE EIKER/SVELVIK: Nå er det opp til fellesnmenda og de tre kommunestyrene å vedta hva som blir kommunevåpenet for Nye Drammen kommune. Fellesnemnda behandler dette i møte 11. oktober.

Forslaget fra juryen og arbeidsgruppa heter «Årringer - ringvirkninger». Juryen og arbeidsgruppa for kommunevåpen valgte dette forslaget som det forslaget av 40 innsendte, som skilte seg ut som «spennende og dynamisk og moderne».

Etter behandling i fellesnemnda sendes saken til beslutning i de tre kommunestyrene, skriver nyedrammen.no.

LES OGSÅ: Presenterte finaleforslagene til nytt kommunevåpen

Stor motstand - vil beholde det gamle

Som tidligere omtalt av DRM24 er motstanden mot å bytte ut dagens kommunevåpen stor. Ikke minst frykter man svimlende beløp for å skifte ut dagens kommunevåpen på alt fra kumlokk og brostein til omprofilering av kommunal logobruk og skilting. Debatten har kokt i sosiale medier etter innstillingen ble kjent torsdag kveld.

- Ærlig talt, dette kan dere ikke mene. 
Denne figuren er sikkert artig som en optisk illusjon, hvor man kan ha problemer med å se om buen i bunn er jevn eller ikke, som kommunevåpen er det derimot stygt, skriver stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp) på Facebook. 

Mange hundre skal ha skrevet under på en underskriftskampanje for å bevare dagens kommunevåpen, med hensikt om å få stoppet saken politisk. Underskriftskampanjen er initiert av Facebookgruppen Bevar Drammens Byvåpen og Valgspråk.

KRITISK: FrP-politiker Lavrans Kierulf sitter i arbeidstutvalget for nytt kommunevåpen, og stemte mot forslaget. Han kjemper for å beholde dagens kommunevåpen, som kan sees på Rådhuset i bakgrunnen. (FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24)

LES OGSÅ:
Aksjonerer for å beholde kommunevåpenet

HVA MENER DU? DELTA I DEBATTEN!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE