ANNONSE

FOTO: ØVRE EIKER KOMMUNE

Etablerte nytt «ambulerende testteam» i Øvre Eiker

Etter massiv kritikk mot kommunen kan nå innbyggerne bli testet i eget hjem istedenfor å måtte reise til Kongsberg.


Roy Hansen

 20.11.20, kl. 10:29
 26.11.20, kl. 22:15


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Det var Eikernytt.no som for noen uke siden kunne fortelle at innbyggere i Bingen måtte kjøre over 45 kilometer for å få testet seg på andre siden av Kongsberg.

Reaksjonene uteble ikke og en lang rekke personer mente at kommunen måtte opprette en teststasjon i egen kommune slik de hadde ved Hokksund ungdomsskole på vårparten.

Men kommunen vil ikke sette opp en egen teststasjon – til det er kostnadene for høye og det vil kreve mye personell. I stedet har de nå innført et ambulerende testteam som skal gjøre det lettere for folk som enten ikke kan eller bør kjøre til Kongsberg for testing.

Teamet vil nå reise hjem til innbyggere for å ta covid-19 – test. I oppstartsfasen består teamet av tre personer i vaktordning, og testing foregår i tidsrommet mellom 11.00 og 14.00 på hverdager.

Kommunen vil deretter se an situasjonen, og justere tjenesten etter behovet i befolkningen, skriver de på sine nettsider.

Forbeholdt de som trenger det

Ordningen er forbeholdt personer som av helsemessige grunner ikke kan reise til teststasjonen i Kongsberg, samt personer som er sannsynlig smittet, slik at de skal oppholde seg hjemme.

Du kan ikke bestille hjemme-testing selv. Time for testing bestilles som vanlig ved teststasjonen på Kongsberg. Dersom du tror du bør testes hjemme, må du ringe til teststasjonen på telefon 32 86 68 10 og snakke med dem, slik at testing hjemme kan vurderes. Dersom du ikke har behov for å testes hjemme, ber de deg bestille test digitalt for å redusere ventetiden på telefonen.

Når hjemme-testing er avtalt med teststasjonen vil en fra ambulant testteam ta kontakt med deg for å avtale testing. Hvis du er i stand til det, utføres testingen utendørs. Svar på testen vil du finne på Helsenorge.no. Hvis du er smittet, vil en fra smittesporingsteamet i kommunen ta kontakt med deg.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE