ANNONSE

Innbruddstyvene har rykket inn: Stjeler dag og natt i fellesferien

Fellesferien er i gang, og da folk rykker ut, rykker innbruddstyvene inn. Tomme boliger og arbeidsplasser er målet.


Alexander Jansen

 10.07.19, kl. 10:49
 24.07.19, kl. 03:07


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Bare i løpet av natt til onsdag og onsdag morgen er det registrert minst fire tyverier/innbrudd og/eller tyveriforsøk i Drammen og Lier.

I Lier fikk flere privatadresser besøk av uvedkommende i løpet av natten, og i Drammen greide politiet faktisk å pågripe to innbruddstyver etter et innbrudd i et næringslokale grytidlig på morgenkvisten.

- Dette dreide seg imidlertid om to meget gode kjenninger av politiet av den lokale sorten, opplyser operasjonsleder Trond Egil Groth ved politiet i Sør-Øst til DRM24.

Senere onsdag morgen har politiet undersøkt tyveriforsøk av påhengsmotor i Hurum, samt tyveri av en bil på et verksted på Åssiden, som har skjedd i løpet av natten. 

Bilen som er stjålet er ifølge politiet en sølvfarget BMW 225XE (2017) med kjennemerke KJ31955.

Snoking

Etter hva DRM24 erfarer har det den siste uka vært mye mistenkelig aktivitet i kategorien «snoking». I Lier rapporteres det om en del tilfeller på sosiale medier, og i helga forsvant det kostbart verktøy fra et verksted. På Konnerud skal utenlandske folk ha blitt observert sjekke søppelbøtter og postkasser. 

DRM24 har tidligere skrevet om utenlandske vinningskriminelle som reiser rundt på Østlandet for å begå innbrudd og tyverier i sommermånedene. Vi har også skrevet om hvordan du kan sikre boligen når du er på ferie i sommer.

- Det er bra at folk som er hjemme følger med og tipser oss om mistenkelige biler og snoking i nabolag, sier Groth. 

Politiet har tidligere rådet folk til å notere kjennetegn og bilmodell, og ringe politiet dersom du oppfatter noe som mistenkelig.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE