ANNONSE

Ikke politisk flertall for Viken i Viken - søker om nedleggelse

Ap, Sp, MDG og SV vil styre Viken sammen etter fylkesrådsmodell. Hvor lenge kjemperegionen vil bestå, er imidlertid høyst usikkert.


Alexander Jansen

 01.10.19, kl. 19:04
 14.10.19, kl. 04:58


ANNONSE
ANNONSE

 

VIKEN: Det kom frem da de rødgrønne partiene presenterte sin politiske samarbeidplattform tirsdag.

HER KAN DU LESE HELE SAMARBEIDSPLATTFORMEN

Det politiske flertallet i det som utgjør gamle Buskerud, Akershus og Østfold har nå besluttet å legge ned Viken. Dermed er det duket for reversing av det nye kjempefylket før det i det hele tatt har blitt formelt etablert - som skjer 1.1.2020.

I praksis kan imidlertid ikke det skje uten at regjeringen gir grønt lys - noe som etter alt å dømme vil måtte innebære et regjeringskifte i 2021.

Rent formelt vil fylkesrådet i Viken sende en søknad om å oppløse Viken fylke i de tre nåværende fylkene Akershus, Østfold og Buskerud - når det nye Stortinget er valgt om to år, skriver VG.

Opposisjonen er bekymret for feil fokus.

– Hvis Arbeiderpartiet har tenkt å stemme for et forslag om å reversere Viken vil det bidra til usikkerhet, og er både en dårlig og uansvarlig arbeidsgiverpolitikk, sier gruppeleder i Viken KrF, Ida Lindtveit Røse til avisen.

Ifølge VG kommer også det nye fylkesrådet til opprettholde en tre-deling av administrasjonen i Drammen, Oslo og Sarpsborg, istedenfor å bygge nytt administrasjonssenter i Bærum.

Det nye fylkestinget blir konstituert i slutten av oktober.

LES OGSÅ: 10.000 stemte blankt i Viken - nå kan kjemperegionen ryke


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE