ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

- Ikke hatt lavere smitte i Drammen siden august

Ny dag uten corona: For fem av de siste seks dagene er det ingen nye smittetilfeller i Drammen.


Redaksjonen

 22.02.21, kl. 09:21
 01.03.21, kl. 21:04


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: De siste sju dagene er det bare meldt om to nye smittetilfeller i kommunen. Sist gang det var så få smittetilfeller i løpet av en sjudagersperiode var i slutten av august i fjor, opplyser Drammen kommune

- Det er veldig gledelig at den gode trenden vi har vært inne i den siste måneden fortsetter. Av de siste 30 dagene har vi hatt 29 dager med færre enn ti tilfeller, og vi har hele 22 dager med tre eller færre tilfeller. I tillegg må vi altså helt tilbake til sensommeren for å finne like få påviste tilfeller på én uke som vi har nå midt på vinteren, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

I Øvre Eiker er det nå ni dager på rad uten nye smittetilfeller, mens Lier rapporterer om seks nye smittetilfeller siden fredag.

LES OGSÅ: Ny dag uten nye corona-tilfeller: Mest smitte i gamle Nedre Eiker

Oppfordrer til testing

Selv om smittetallene har vært veldig positive de siste ukene, er det et par ting som gjør at kommuneoverlegen følger litt ekstra nøye med på hvordan situasjonen kan utvikle seg.

- Vi er blitt advart mot muterte virusvarianter og økt smittetrykk i omkringliggende kommuner. Vi vet at en del kommuner rundt oss har høyere smittetrykk enn Drammen for tiden, og vi har en del innbyggere som reiser til og fra disse kommunene, sier kommuneoverlegen.

Som omtalt av DRM24 søndag er det en betydelig nedgang i antall personer som tester seg

Folkehelseinstituttet har gjennom spørreundersøkelser et estimat på hvor mange som har luftveissymptomer. Selv om det er en nokså stor usikkerhet i disse tallene, indikerer undersøkelsen at det burde vært flere som tester seg i Drammen ifølge kommunen.

- Oppfordringen er uansett den samme som den har vært hele tiden. Har du luftveissymptomer eller har vært i situasjoner hvor du kan ha vært eksponert for smitte, så er det veldig viktig at du bestiller tid til koronatesting. Ingen av oss ønsker at vi kommer i en situasjon hvor smitten sprer seg på en måte som gjør det nødvendig å innføre veldig inngripende tiltak igjen. Derfor er det viktig at man heller tester seg to ganger for mye enn én gang for lite, sier kommuneoverlege John David Johannessen.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE