ANNONSE

Hva skal den nye storkommunen hete?

Stortinget ga før helgen grønt lys til at Drammen, Nedre Eiker og Svelvik kan bli én kommune. Men hva skal det nye «barnet» hete?


Redaksjonen

 13.06.17, kl. 09:12
 15.06.17, kl. 08:11


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN / NEDRE EIKER / SVELVIK: Blant alternativene som er listet opp er Glitre, Drammen, Drammensfjorden med flere. Dermed er diskusjonen blant de folkevalgte om hva den nye kommunen skal hete i gang.

Drammen seiler opp som den soleklare favoritten, men også Nedre Eiker og Svelvik skal formelt vurderes. Opposisjonen i Nedre Eiker har for eksempel lansert «New Oak City» - andre prøver seg på «Nordre Nordkorea» og «Svikeby».

Navnevalget skal opp i de tre formannskapene og kommunestyrene i løpet av juni. Blant kommunestyrene er det Nedre Eiker som skal behandle navnevalget først. Det skjer i møte 14. juni.

LES OGSÅ: Sande sier nei til Drammen - igjen

Etablerer fellesnemd

22. juni blir en ny merkedag for jobben med å danne en felles kommune fra 1. januar 2020. Da nedsettes Fellesnemnda for den nye kommunen.

Fellesnemnda består av folkevalgte fra alle tre kommunene, deriblant de tre ordførerne. Denne nemnda får delegert myndighet fra de tre kommunestyrene til å forberede den nye kommunen.

Fellesnemnda skal også ansette en prosjektrådmann som blir øverste administrative leder i den nye kommunen.

Tre ordførere skal sammen med en felles nemnd meisle ut en ny kommune. Se video med ordfører i Svelvik, Andreas Muri, ordfører Bent Inge Bye i Nedre Eiker og Drammens-ordfører Tore Opdal Hansen under:

Sammen i 2020: Stortinget med historisk vedtak from Drammen kommune on Vimeo.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE