ANNONSE

Hus i Lier evakuert etter kvikkleireskred

Raset gikk i januar. Da saken ble fulgt opp tirsdag, besluttet politiet umiddelbar evakuering.


Alexander Jansen

 23.02.21, kl. 17:39
 02.03.21, kl. 15:24


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: Det aktuelle huset ligger i Landfallbakken på Egge og har tre beboere, opplyser Lier kommune. Det var i forbindelse med et ras på eiendommen i januar at det ble utført befaring av kommunen.

- Nå ble saken fulgt opp, og etter henvendelse fra kommunens beredskapsleder rykket politiet og brannvesenet ut til eiendommen. Politiet besluttet da å evakuere et hus på eiendommen, opplyser kommunen.

Siden huset ligger i et område som er utsatt med tanke på kvikkleire, har man kontakt geotekniske kompetanse. Men NVE har foreløpig ikke hatt kapasitet til å gjøre vurderinger, ifølge kommunen.

Vi hadde et telefonmøte med NVE. Basert på observasjoner fra huseier konkluderte NVE og politiet med at det ikke var behov for å evakuere et større område i påvente av geotekniske undersøkelser, opplyser beredskapsleder Morten Egeberg.

Det jobber nå med å få en geotekniker på befaring for å avklare situasjonen ytterligere.

Risiko-område

Lier kommune ba innbyggerne melde fra om observasjoner knyttet til risiko for kvikkleireskred så sent som i slutten av januar. Om dette skjedde på bakgrunn av hendelsen på Egge, er ukjent.

Egge-området har er kategorisert som risikonivå 4, som er det nest høyeste på risikoskalaen for kvikkleireskred. Det er fra tidligere anbefalt utført supplerende undersøkelser i området.

LES OGSÅ: Ber innbyggerne melde fra for å forhindre kvikkleireras


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE