ANNONSE

SHOW: Albjerk hadde laget litt ekstra show for de fremmøtte med lyd, lys og noe godt å bite i.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Hundrevis i kø for å se Audis første hel-elektriske bil

Det var stinn brakke på Albjerk i Drammen da omlag 500 mennesker kom for å se avdukingen av nye Audi e-tron.


Alexander Jansen

 04.11.18, kl. 10:45
 13.11.18, kl. 10:34


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: To demobiler har akkurat ankommet Norge for premiereturné hos utvalgte forhandlere, og det skorter ikke på interessen for det nye «vidunderet».

Bare i løpet av lørdag rullet det inn 350 reservasjoner med et depositum på 20.000 kroner hos Audi-forhandleren på Åssiden. 

Bilen er foreløpig ikke klar for bestilling, men det er de som reserverer nå som står først i køen når bilen etter planen skal kunne leveres de første norske kundene i januar. Først da blir den også mulig å prøvekjøre.

- Vi har aldri opplevd større pågang for en enkeltmodell noensinne, forteller salgssjef Haakon Ølmheim til DRM24.no.


LES OGSÅ: Albjerk Bil Drammen er Norges største Audi-forhandler

Fullt hus

Albjerk kjørte tre puljer med åpent hus lørdag, og tilsammen kom det omlag 500 mennesker for å se den store nyheten med egne øyne, prøvesitte, ta på og vurdere. Ja selveste Kjell-Inge Røkke kjente sin besøkelsestid på Åssiden lørdag ettermiddag.

I motsetning til mange andre bilfabrikanter som går for små biler på sine første helelektriske modeller, gjør Audi det motsatt og satser på en stor SUV.

Og selv om linjeføringen vekker umiskjennelige Audi-assosiasjoner, er det også mye nytt og mange interessante detaljer på SUV-en, som størrelsesmessig plasserer seg mellom Q5 og Q7.


LES OGSÅ: Kraftig økning i Audi-salget

Kamera erstatter speil

En av de mest omtalte detaljene ved bilen er «speilene», eller fraværet av disse. Sidespeilene er nemlig erstattet av to kameraer og to skjermer i dørene foran det innvendige dørhåndtaket.

De såkalte virtuelle speilene er noe som ifølge Audi har mange fordeler, og få ulemper.


Gule bremsekalipere bak spesielle 21-tommers felger, en spesiell e-tron-grill og et LED-kjørelys bak som dekker hele bredden på bilen er også noe som skiller seg ut fra hva vi har sett tidligere.


LES OGSÅ: Har Norges mest fornøyde kunder

Kan lades trådløst

Bilen skal være den første elbilen som kan lades trådløst ved å montere en magnetisk induksjonsplate i gulvet i garasjen, og rekkevidden (etter WLTP-standard) på 95 kWh-batteriet oppgis til «over 400 kilometer».

Bilen har quattro elektrisk firehjulsdrift, 408 hestekrefter og 664nm, noe som kommer godt med når egenvekten lander på mellom 2.400 og 2.500 kilo. 0-100 oppgis til 5,7 sekunder og toppfarten til 200 km/t. Bilen skal også kunne heves og senkes med luftfjæring avhengig av behov.

Audi e-tron leveres fra 651.900 kroner.

LES OGSÅ: Avduket årets største lansering

SE FLERE BILDER AV E-TRON-PREMIEREN HER:

...


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE