ANNONSE

SIKTET FOR GIGANTBESLAG: DRM24 møtte en av hovedmennene i dopingligaen kort tid etter at nyheten ble kjent i riksmedia.
FOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

Bakmann i dopingligaen snakker ut om millionbutikken

Fra Eikerbygdene styrte de tre mennene et steroide-imperium med forgreninger til hele Norge. Nå blir de tre trolig siktet etter den såkalte mafiaparagrafen.


Vegard M. Aas

 12.05.16, kl. 03:17
 20.05.16, kl. 13:32


ANNONSE
ANNONSE

 

EIKER: Det som begynte som vennetjenester, gikk til å bli en fulltidsjobb med distribusjon av anabole steroider, forteller en av hovedmennene bak norgeshistoriens største steroide-sak.

Drammen Live24 møtte en av hovedmennene, kort tid etter at nyheten om storbeslaget ble kjent i riksmedia.

Det lille nettverket han hadde fra før, forvandlet seg i løpet av et års tid fra å være venner og bekjente til å ende opp som et nettbasert apotek i beste forretningsstil, med mellom 50-100 forskjellige typer anabole steroider tilgjengelig.

- Jeg begynte å hjelpe venner med å få tak i steroider, og kom med det i kontakt med noen som allerede var i gang, og fikk ta over lagerdelen, forteller mannen som nå har sittet varetektsfengslet i flere måneder.

Hans oppgave ble å pakke og distribuere steroidene. Bestillingene kom på epost på kvelden, og ble enten sendt som vanlig brev eller i «norgespakke» med sporing. De aller beste kundene fikk ofte kjørt steroidene til seg.

- Jeg leverte på posten dagen etterpå, og det ble brukt flere forskjellige postkontor for å ikke vekke mistanke. Om det var større bestillinger og kjente folk var det best å kjøre steroidene til dem, sier mannen.

LES OGSÅ: Gigantbeslag avslørte omfattende dopingliga


AMPULLER: Dette bildet er tatt på varelageret.
FOTO: PRIVAT

Steroidemonopol

Det å yte «ekstra god service» ble litt av hele forretningskonseptet for de tre Eiker-mennene, og er ifølge mannen noe av årsaken til at de ble så store som de ble. Ifølge politiet skal de tre sammen med to andre menn ha kontrollert så mye som 80% av det norske dopingmarkedet, skriver Tv2.no.

- Vi solgte alt fra et par ukers forbruk til andre selgeres varebeholdning. Vi solgte for alt fra et par tusen kroner til et par hundre tusen.

Betalingen ble gjort via såkalte «bitcoins» eller sendt i konvolutter. For ukjente kunder måtte betalingen være i orden før de fikk varene. Var kundene kjente fra før, fikk de varene først og gjorde opp for seg i etterkant.

- Det er vanskelig å si hvor mange kunder vi hadde, men jeg vil anslå at vi hadde flere hundre. Alt fra nærområdet til Mo i Rana hadde vi kunder. 

Annonserte varer via nettforum

På lukkede forum fantes det «butikker» hvor man annonserte hva man hadde til salgs, og hvor mye det kostet. Forumet var forbeholdt personer som ville snakke om, kjøpe og selge steroider.

I løpet av politiets etterforskning har de avdekket at fire av deres egne var kunder hos eiker-ligaen.

- Vi har solgt til alt fra personlige trenere, fengselsbetjenter, folk som jobber i psykiatrien eller forsvaret til helt normale folk med normale jobber. Noen skjønner man fort at bruker steroider, mens andre er folk med toppkarakterer som folk aldri ville trodd var i det miljøet.

Politiet har hevdet at de gjennom etterforskningen har avdekket det de kaller kundelister som inneholder mange hundre personer. Dette hevder en av hovedmennene å ikke ha kjennskap til:

- Nei, det som har blitt skrevet om kundeliste er helt totalt feil. Vi har ikke hatt noe kundeliste i det hele tatt. Vi slettet all info etter hver handel, hevder Eiker-mannen. 


KLART TIL SALG: Dopingmidlene lå pakket og klare til distribusjon.
FOTO: PRIVAT

Mistet kontroll over varebeholdningen

De tre mennene mistet etterhvert kontrollen over omfanget av det som etterhvert ble et slags «hjemmeapotek» med steroider i både skuffer og skap.

- Var dere redde for å bli tatt?

- Man prøver å ikke tenke så mye på det. Vi har vært klare over at det ikke er noe særlig å bli tatt med, sier mannen og tilføyer:

- Men vi var heller ikke klar over hvor mye vi ble tatt med. Det ble for mye. Det gikk over stokk og stein.

- Hadde dere kontroll på innholdet?

- Vi har jo ikke hatt 100% kontroll på innholdet, men når man selger mye så vil det bli oppdaget av brukere som har over 20 års erfaring om de får noe de ikke skal ha. Det skjedde aldri her. Dette ble kjent for å være gode saker, hevder mannen.


APOTEK: Det hele kunne minne om et apotek-utsalg.
FOTO: PRIVAT

Fulltidsjobb

Dersom man skulle sammenlignet den nettbaserte steriode-gesjeften med en ordinær butikk, vil han anslå at jobben var en 100%-stilling.

Selv hevder han å ha tjent omlag 30.000,- i måneden, men mesteparten av pengene som kom inn, gikk til kjøp av nye steroider:

- Vi kjøpte av leverandør, noe mer enn det ønsker jeg ikke å si. Noe blir sikkert produsert i Norge, noe blir sikkert produsert i Sverige og Polen. Det er vanskelig å si.

- Det var en slitsom jobb med mye ansvar. Man kunne ikke ta fri. Det kom inn bestillinger hver dag, ofte ti om gangen. 

- Tatt ved en ren tilfeldighet

Midt på dagen 13. desember i fjor, troppet to sivilkledde politibetjenter opp i en leilighet hvor steroidene på daværende tidspunkt ble oppbevart.

Steroidene hadde til da blitt oppbevart på to andre adresser rundt om i Eiker-bygdene.

- Politiet hadde en liten mistanke om at det kanskje ble oppbevart steroider på adressen, men de hadde ikke spanet eller etterforsket. Det var helt tilfeldig at de kom. De spurte rett ut om det ble oppbevart steroider der, og sa de hadde ransakelsesordre. Politiet hadde flaks, hevder mannen.

Ifølge han selv, hadde ikke de tre pågrepne like flaks:

- Store deler av lageret kom rett før politiet, ettersom leverandøren gav oss mer siden det ble mye oppmerksomhet og varmt rundt dem.

LES OGSÅ: Tre menn fengslet for storbeslag av steroider

«Operasjon Stormfall».

Politiets etterforskning av ligaen har fått navnet «Operasjon Stormfall», i følge Tv2.no. Politiet hevder beslaget har en gateverdi på nærmere 30 millioner kroner.

Ifølge dem er det snakk om fem hovedmenn, men distributøren DRM24 har snakket med, hevder å ikke kjenne til de to siste. Etter det DRM24.no erfarer dreier det seg om to personer som ble tatt av politiet i forbindelse med en razzia i Bergen våren 2016.

De tre andre hovedpersonene er alle hjemmehørende i Eiker-kommunene.

- Når politiet kom på døra tenkte at løpet var kjørt. Nå var det over. Det var rett før jul og nyttår. Man tenker på familien og skuffelsen. Det var på en måte deilig å være ferdig med det, avslutter mannen.

LES OGSÅ: Fengslet i fire nye uker etter dopingbeslag

 
FOTO: PRIVAT

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE