ANNONSE

ARKIVFOTO: ELISABETH ENGEBRETSEN / DRM24

Holder utebadet stengt hele sommeren

Drammensbadet vil ikke åpne utebassengene til tross for tillatelse fra myndighetene.


Redaksjonen

 20.05.20, kl. 14:14
 29.05.20, kl. 16:31


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det opplyser Drammensbadet i en pressemelding onsdag. 

- Utebassengene blir dessverre ikke åpnet denne sommeren. Dette beklager vi, og håper på forståelse for dette i denne perioden som er preget av koronapandemien, uttaler daglig leder Kristina Vinda i Drammensbadet.

For sent ute i forhold til forberedelser

Den 30. april informerte regjeringen om at den hadde en intensjon om at badeanlegg kan åpne for publikum fra 15. juni, dersom tiltak for smittevern kan ivaretas. Det var ifølge Drammensbadet for sent.

- Dersom uteanlegget skulle ha åpnet i sommer måtte forberedelsene til dette startet ved påsketider. Da var Drammensbadet allerede stengt etter statlig forskrift siden 12. mars. I hele denne perioden har det vært knyttet stor usikkerhet til om, og eventuelt når, badeanlegget kunne åpne igjen, skriver Drammensbadet i pressemeldingen.

Eventuelle begrensninger på antall gjester og mulige andre restriksjoner som badeanlegg vil måtte rette seg etter er fortsatt uklart.

- Vi venter fortsatt på en veileder fra regjeringen for å vite hvordan vi skal håndtere dette på en forsvarlig måte. Badelandenes interesseorganisasjon jobber for at det skal lages en bransjestandard for alle badeanlegg og deretter vil vi kunne gjøre lokale tilpasninger, uttaler Vinda.

- Så på grunn av all den usikkerheten som fortsatt råder knyttet til koronapandemien og den store kostnaden det er å åpne hele badeanlegget, har Drammensbadets styre vedtatt at utebassengene ikke vil kunne åpnes i år.

Åpner innebadet

- Denne sommeren legger Drammensbadet opp til å ønske våre gjester velkommen til å bade inne, og til å nyte sol og lek ute på et avgrenset område, uttaler Vinda.

- Dersom garderober og dusj ikke kan benyttes vil det gi oss store utfordringer knyttet til hygiene. Drammensbadet bruker klor som desinfisering i badevannet, sammen med at gjester vasker seg med såpe i dusjene før de bader. Dette skal sikre at de hygienekravene vi har overholdes. Akkurat som det i disse tider er svært viktig med god håndvask er det viktig at brukere av et badeanlegg er nøye med kroppsvask.

- Vi jobber med å finne løsninger på våre utfordringer knyttet til åpning av anlegget for å ivareta smittevernet og tilrettelegge slik at én meter avstand mellom gjester kan overholdes. Vi er i dialog med beredskapssjef og smittevernråd i Drammen kommune for å drøfte dette og finne gode løsninger.

LES OGSÅ:Utebadet åpent som vanlig mandag etter teknisk svikt

utebadet (1).jpgFORBLIR STENGT: Utebadet åpner ikke i år. (ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE