ANNONSE

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Hokksund-drapet: - Har en formening om drapsmotivet

Det røper politiet om statusen i etterforskningen tirsdag. Men ellers holdes kortene foreløpig tett til brystet.


Roy Hansen

 07.01.20, kl. 22:46
 20.01.20, kl. 08:44


ANNONSE
ANNONSE

 

HOKKSUND: - Vi har en formening om hva som er motivet.

Det sier politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen til Eikernytt.no tirsdag. Men mer ønsker hun ikke å utdype på det nåværende tidspunkt om det mulige motivet.

Intens etterforskning

Store politistyrker innledet etterforskning i Hokksund etter at det ble klart at en mann var skutt på brua over Vestfosselva lille julaften.

Klokken 19.37 ble en mann funnet liggende på brua over Vestfosselva ved Loe Bruk i Hokksund. Først trodde både ambulansepersonell og den som fant mannen at det var snakk om en påkjørsel. Men det ble fort klart at dette var noe helt annet.

Eikernytt var første presse på stedet, og da brua ble sperret av samtidig som politiet begynte å søke etter spor inn mot selve sentrum, ble det raskt klart at det ikke lenger dreide seg om en ulykke.

I løpet av kvelden kom det fram at vi snakket om et mulig drap. Naboer meldte i fra om at de hadde hørt et skarpt smell, og skadene som var påført mannen underbygget dette. Ambulansepersonell på stedet forsøkte med livreddende førstehjelp, men mannen ble erklært død klokken 20.24.

Fortsatt i Sverige

Allerede første juledag etterlyste politiet en bil og en mann over hele Europa. Mannen, som skal være en tidligere svoger av avdøde, ble arrestert i Arvika i Sverige 26. desember. Han motsatte seg først å bli utlevert til Norge, endret så mening på visse betingelser for så å nekte utlevering like vel.

Ifølge politiadvokaten et det ikke noe nytt i spørsmålet om når utlevering kan skje.

- Vi vet ikke når han blir overlevert. Det kommer an på når saken behandles i retten i Sverige og hvorvidt han anker eller ikke, sier Ann Irén Svane Mathiassen til Eikernytt.no.

Når det gjelder spørsmål om et eventuelt motiv, sier hun at de har en formening om hva det kan være, men at de ikke ønsker å si noe mer om denne saken nå.

Den drepte Borgar Giil Andresen (74) skal bisettes fra Haug kirke onsdag 15. januar.

LES OGSÅ: Hokksund-drapet: Borgar Giil Andresen (74) skal ha blitt skutt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE