ANNONSE

HISTORISK IS: Kjell Arne Hermansen i Konnerud Bandy og Thor Gundersen i Drammen kommune har sørget for å få isen klar på Konnerud.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Historiens første kunstis er klar på Konnerud

Sent tirsdag kveld la de siste hånd på verket. Allerede onsdag er den splitter nye kunstisbanen på Konnerud klar til bruk.


Alexander Jansen

 25.10.16, kl. 22:33
 02.11.16, kl. 16:33


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Etter at det flunkende nye kjøleanlegget ble slått på for første gang fredag forrige uke, skal det onsdag være klart for de første skøytetakene på Konneruds første kunstisbane. 

Med offentlig-frivillig samarbeid mellom kommunen og bandygruppa i Konnerud idrettslag som besørger driften av det nye anlegget, ble sist hånd på verket lagt sent tirsdag kveld.

- Nå er vi ferdig med merkingen, og trenger bare et nytt islag på toppen før det er klart. Det fryser veldig fint til her nå, sier fagleder Thor Gundersen i Drammen kommune til DRM24.no.

Ifølge Gundersen var det tirsdag kveld 5-6 centimeter is på banen. Oppstarten ble faktisk utsatt et døgn grunnet det voldsomme regnværet mandag. Man kan nemlig ikke legge merkingen på våt is.


NY KUNSTISBANE: Det flotte interkommunale anlegget på Konnerud er nå klart for bandy.

Topp moderne anlegg

På plass var også Kjell Arne Hermansen fra bandygruppa i Konnerud idrettslag. Han var henrykt over at den lenge etterlengtede isen endelig er på plass. 

- Vi er veldige fornøyde med samarbeidet med kommunen, det er viktig for oss for å få dette til, sier Hermansen, som også representerer Høyre i bystyret og sitter i komiteen for kultur, idrett og byliv.

I kjøleanlegget ved siden av banen rusler og går maskineriet knirkefritt etter sine første dager med drift, og to digre ismaskiner for prepping og snøbrøyting er klare til bruk.


BAK SPAKENE: Fagleder idrett i Drammen kommune, Thor Gundersen, holder til vanlig hus på Marienlyst. Nå har han gjort seg kjent med det nye kjøleanlegget på Konnerud, hvor han har full kontroll over temperaturer og alt annet som hører med.

Først ut

Enn så lenge har vanningen foregått med vannkanoner og med en klassisk traktor med spreder. Den nye kunstisen på Konnerud ble dessuten islagt før Marienlyst, som i år har fått tekniske utfordringer. Derfor tar det noe lenger tid enn vanlig før det blir is i sentrum. 

- Da er det jo flott at vi har den nye banen på Konnerud som lagene i byen kan benytte seg av, sier Gundersen. 

Nå er det bare finishen som gjenstår, og allerede torsdag blir det trolig organisert bandytrening på banen.


VANNING: Her vannes det med vannkanoner for å få isen klar til onsdag. 

PS: 20. november er det offisiell åpning av kunstisbanen på Konnerud stadion.

LES OGSÅ: Sparket i gang nytt baneanlegg på Konnerud


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDE


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE