ANNONSE

STORPROSJEKT: Den gamle «Bunnpris-tomta» på 5.740 kvm. er jevnet med jorden. Nå har gravemaskinene rykket inn.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Fra parkeringsplass til syv etasjer med luksusleiligheter

Startskuddet har gått for byggingen av 132 eksklusive leiligheter fordelt på fire bygg. Når prosjektet står ferdig høsten 2022 vil nedre Bragernes få en helt ny skyline.


Alexander Jansen

 04.08.20, kl. 19:50
 20.08.20, kl. 10:00


ANNONSE
ANNONSE

 

BRAGERNES: Prosjektet har fått navnet Svanegangen, og ligger sentralt plassert på Bragernes Strand mellom leilighetskomplekset med samme navn og Aass Bryggeri - men mer tilbaketrukket fra trafikklarmen mot Brakerøya.

Med hele syv etasjer i høyden kommer bygningsmassen til å ruve godt i landskapet, og sørge for en helt ny skyline i kvartalet bak bystranda.

Svanegangen_eksterior_fra_elven2.jpg
ILLUSTRASJON: DIALOG EIENDOMSMEGLING

Etter at det gamle Bunnpris-bygget ble jevnet med jorden, har gravemaskinene inntatt den gamle parkeringsplassen for nødvendige grunnarbeider før byggingen starter for alvor i disse dager. Prosjektet skal etter planen være ferdigstilt på to år - i andre halvår 2022.

DJI_0052_34564.jpgFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

God fart i salget

Det er Union Eiendomsutvikling og Vedal som står bak prosjektet, med Dialog Eiendomsmegling som ansvarlig megler. Og det meldes allerede om stor interesse for prosjektet, som består av selveierleiligheter organisert i sameieform.

Så langt er 61 av 98 leiligheter fra byggetrinn 1 og 2 solgt, inkludert den dyreste toppleiligheten til en sum av 15 millioner. Her får man 121 kvm. boltreplass og en takterrasse på 34 kvadratmater med panoramautsikt over Drammenselva og Holmennokken.

Prisene starter på 3.490.000,- for en toroms for 41 kvadratmeter. Flere leiligheter for salg senere i de to siste byggetrinnene. Drammen fjernvarne står for oppvarming av bygningene, og prosjektet vil også etablere en bilpool-ordning for beboerne i et underjordisk garasjeanlegg.

RTYUTRT678OUIY.JPGNYTT KVARTAL: Prosjektet inkluderer også næringslokaler ut mot Nedre Strandgate/Losjeplassen, hvor det etter planen skal etableres et «urbant kafékonsept». (ILLUSTRASJON: DIALOG EIENDOMSMEGLING)

stryujkhjr567u.JPGFIRE BYGNINGER: Slik ser det nye kvartalet ut fra lufta. (ILLUSTRASJON: DIALOG EIENDOMSMEGLING)

SDRGFHJYT5678765456YUIL.JPGFRODIG: Leilighetene som ikke har balkonger får egne markterasser på bakkeplan, og beboerne kan også nye godt av «felles parsellhager, vannspeil og frodige møteplasser på uteområdet». (ILLUSTRASJON: DIALOG EIENDOMSMEGLING)

RTYHGTR67UYJHKYTRYUIY78.JPGLYST OG LUFTIG: Kjøperne kan velge mellom to ulike interiørkonsepter, ifølge det som ifølge prospektet er «gjennomlyste leiligheter med stilren og moderne atmosfære». (ILLUSTRASJON: DIALOG EIENDOMSMEGLING)

RTHGJTR67YIUYTUGHRT67UYT7UI.JPG

ERTYUKIY567898765.JPGUTSIKT: Fra takterrassene får man suveren utsikt over Drammenselva. (ILLUSTRASJON: DIALOG EIENDOMSMEGLING)

Svanegangen_eksterior_fra_elven.jpgNY SKYLINE: Slik vil det bli når prosjektet er ferdigstilt i 2022. (ILLUSTRASJON: DIALOG EIENDOMSMEGLING)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE