ANNONSE

BONDETANKEN: Kjører du E134 med blinkende drivstofflampe kan du spare mye på å stoppe her.
ALLE FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Til denne bensinstasjonen drar folk langveisfra for å tanke

For et år siden startet Rune Isachsen fra Vestfossen bensinstasjonen «Bondetanken» i Øvre Eiker. Her garanterer han billig drivstoff - til alle.


Benedicte Haugaard

 09.05.18, kl. 12:11
 29.05.18, kl. 14:34


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: Tidligere i vinter omtalte vi flere lokasjoner for «hemmelige» småpumper hvor du som forbruker enkelt - og lovlig - kan fylle billigere drivstoff.

En av disse er «Bondetanken» på toppen av Lundebakken utenfor Vestfossen. I likhet med drivstoffautomatene til Olje- og Energi-senteret på Holmen i Drammen og på Loesmoen i Hokksund, er det mange som kjører rett forbi.

- Mange ser ut til å tro at disse ukjente stasjonene er forbeholdt yrkessjåfører og industrikjøretøy. Det er feil, sier Bjørn Helge Sørensen, tidligere administrerende direktør i Jet.

LES OGSÅ: På disse «hemmelige» småpumpene kan du fylle billig drivstoff - hele tiden

BONDETANKEN: Stasjonen ser du når du kommer til toppen av Lundebakken fra Fiskumsletta.

Jevne, lave priser for alle

Bondetanken i Øvre Eiker kan med første øyekast se ut som en stasjon tilrettelagt for bønder - og kun bønder. Dette er ikke tilfellet.

Stasjonen ble åpnet av Rune Isachsen 7. april i fjor, og filosofien er at man skal slippe variasjoner i pris som kan forårsake stress og unødvendig tidsbruk.

- Reiser du til Bondetanken vil du alltid oppleve å få en jevn, kontinuelig lav pris. Vi justerer prisene som alle andre stasjoner, og kan sikkert være dyrere enn andre til tider, men aldri mer enn 30-40 øre, og det er ikke på disse ørene man sparer på i lengden. Det er når tanken er tom og prisforskjellene havner på to-tre kroner at man sparer på å fylle her, sier Isachsen.

Utvider virksomheten

Bondetanken ble ikke startet for at Isachsen skulle bli en rik mann. 

- Bondetanken skal være litt «bondsk», sier han. Bønder er møysommelige folk med beina godt plantet på jorda. Jeg ville bare ha litt liv på tanken!

Og det fikk han. Folk reiser langveis fra for å fylle drivstoff på Bondetanken, og snart kan de vaske bilene sine - både i maskin og manuelt.

- Vi har bensin, avgiftsfri diesel, blank diesel og tilsetningsstoffet AD blue som bidrar til mindre forurensing. Vi har også vindusspylevæske på pistol! Det er det ikke mange i Norge som har. 

Isachsen sier de kan ha jevne, lave priser fordi det er en 100 prosent selvbetjent, helautomatisk stasjon.

SPYLEVÆSKE PÅ PUMPE: Det er ikke mange i Norge som tilbyr det samme som Bondetanken.

Søndag og mandag ikke lenger billigst

Tidligere i vinter omtalte DRM24 at søndag og mandag ikke lenger er den billigste dagen å fylle drivstoff på.

ST1, tidligere JET, bekreftet for DRM24 at det fortsatt er dyrest mandag og torsdag ettermiddag, men nå trolig lavest priser på tirsdag.

- Men det er marginalt. Det kan variere litt når det er billigst, men det er sjeldent store forskjeller. Prisene presses fort ned på grunn av konkurranse, sier Henning Aarsand i ST1 Norge til DRM24.

LES OGSÅ:  Søndag og mandag er ikke lenger billigst


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE