ANNONSE

FOTO: PRESSEBILDE

Helgheim blir Frps nye innvandringspolitiske talsmann

Jon Helgheim får ansvaret for de innvandringspolitiske sakene etter å ha havnet i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget.


Alexander Jansen

 06.10.17, kl. 14:16
 12.10.17, kl. 22:52


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er klart etter at Fremskrittspartiets stortingsgruppe nå er konstituert. 

- Jeg er svært fornøyd med å bli talsmann for partiets innvandringspolitikk, og er takknemlig for tilliten jeg har fått. Det blir også veldig stas å få samarbeide tett med Sylvi Listhaug, uttaler Helgheim fredag.

Han poengterer at det viktigste for han og Frp er at Norge fører en streng, men ansvarlig innvandringspolitikk.

- Vi har en viktig tid foran oss, og det er helt nødvendig å få på plass en reform av grunnleggende reform av asylsystemet for å sikre bærekraften til velferdssamfunnet og kunne hjelpe flere flyktninger i nærområdene. Jeg ser frem til å kunne jobbe for en streng og ansvarlig innvandringspolitikk som samtidig redder langt flere flyktninger utenfor Norges grenser, sier Helgheim i en pressemelding. 

Målet er å hjelpe så mange flyktninger som mulig, men utenfor landegrensene.

- Men da må vi våge å tenke nytt. Dessverre er det bare FrP som ser at mottak av flyktninger og asylsøkere til Norge er en ekstremt lite effektiv måte å hjelpe på. Historisk er rundt 70 prosent av asylsøkerne menn, de fleste unge menn. Et system der de store pengene tilgodeser unge menn med ressurser til å komme seg til Europa, istedenfor å brukes på de 60 millioner menneskene i nød i nærområdene, er ikke et rettferdig system, sier Helgheim.

LES OGSÅ: Gharahkhani til familie-, kirke- og kulturkomiteen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE