ANNONSE

FOTO: PRIVAT

Sender tiggerbrev - håver inn på kristen TV-kanal

«Send ditt brød bort over vannet; for i tidens løp skal du finne det igjen». Omstridt TV-pastor i frimenigheten Visjonskirken sender månedlige tiggerbrev til eldre.


Vegard M. Aas

 29.10.15, kl. 11:03
 02.11.15, kl. 10:47


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Mens pengene renner inn på kontoen til den kristne TV-kanalen Visjon Norge, får pastor redaktør Jan Hanvold det til å fremstå som kanalen går nedenom og hjem. 

Nå reagerer flere på Hanvolds forretningsmetoder, skriver nettavisen.

Sender «tiggerbrev»

Brev Nettavisen har fått tilgang til, viser at Jan Hanvold sender ut håndskrevne brev hvor han etterspør alt fra 2500-3000 kroner fra personer som tidligere har gitt pengebeløp til TV-kanalen. Mennesker han kaller «partnere».

I et av brevene fra oktober står det følgende:

Kjære partner og venn - Drammen oktober Guds fred! Håper alt er vel med deg?? Tusen takk for at du er med i Visjon Norge-familien, slik at vi får ut evangeliet. Når er det tid for «Høstoffer» i takknemlighet til Jesus roper vi ut: «Hjelp oss å hjelpe». Vi trenger 2000 som gir 3000,-. Kan du være med? Om ikke, så vær med å be. Slik at vi fortsatt kan være på lufta. Vi ber for deg, vær velsignet!

Han viser avslutningsvis til Predikeren 11:1 hvor det står skrevet: «Send ditt brød bort over vannet; for i tidens løp skal du finne det igjen».

Nettavisen har vært i kontakt med blant en mann bosatt i Buskerud med en mor i 80-årene som de siste årene har mottatt flere brev fra redaktøren. 

- Jeg vil anta at hun i snitt får et tiggerbrev i måneden. I mange av brevene får man inntrykk at det står svært dårlig til med Visjon Norge, og at man ved å gi penger hjelper kanalen med å unngå nedleggelse, sier mannen til Nettavisen.no.

LES OGSÅ: Lokal TV-pastor langer ut mot personer med tatoveringer

Økonomisk gullgruve

Fjorårets regnskapstall viser at kanalen hadde inntekter på omlag 95 millioner kroner mens driftsresultatet var på omlag 9,5 millioner kroner.

De siste årene har redaktøren også stått oppført med relativt høye inntekter i skattelistene:

I 2010 tjente Hanvold 1,6 millioner og var med det den i kristen-Norge som tjente mest. I 2013 tjente han 1,3 millioner kroner, mens han i fjor hadde en inntekt på nærmere 1,5 millioner kroner.

Halvparten av inntektene hevder han kommer fra TV Visjon Norge:

- Resten av inntektene mine kommer fra eiendom og utleie av leiligheter. Jeg er glad for at den fattige kommunen Nedre Eiker drar nytte av skatteinntekter fra det jeg tjener, sier Hanvold til Nettavisen.

LES OGSÅ: Politikere i Nedre Eiker reiser likevel på hotelltur til 45.000 kroner

Ønsker ikke å kommentere anonyme anklager

Nettavisen har vært i kontakt med Hanvold som sier at han ikke kommenterer anonyme anklager.

- Jeg kan ikke uttale meg konkret når jeg ikke vet hvor informasjonen din stammer fra. Jeg har ikke kommentarer til utenforstående personer som kritiserer oss anonymt, sier han til Nettavisen.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE