ANNONSE

VAKSINESENTER: Drammenshallen er et av flere steder som benyttes til vaksinering i Drammen.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Har passert 5.000 vaksinedoser i Drammen

Sykehjemsbeboere og de over 85 år er så godt som ferdigvaksinert, ifølge kommunen.


Redaksjonen

 21.02.21, kl. 04:04
 02.03.21, kl. 11:00


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er 5.600 personer i aldersgruppen 75 til 84 år i Drammen, og det er denne gruppen som i disse dager er inne til koronavaksinasjon, opplyser Drammen kommune.

Har du meldt fra til kommunen at du ønsker å ta vaksinen, da er du inne i systemet. Er du i denne aldersgruppen og ikke har fått noe SMS om at du kan sette deg opp på time for vaksinasjon, så fortvil ikke.

- Du er ikke glemt. Dette er en stor gruppe, og vi er langt fra ferdig med denne aldersgruppen, sier koordinator for vaksineringen, Kristina Vejlgaard.

Kaller inn fortløpende

- Vi innkaller bare det antall personene som vi har nok doser til å vaksinere. Det er et helt vilkårlig uttrekk som gjøres hver uke når det sendes ut nye SMS-er, fortsetter hun.

Vejlgaard forsikrer at ingen blir glemt, men at de må jobbe seg igjennom listen og invitere etter hvert som kommunen mottar nye vaksinedoser fra Folkehelseinstituttet.

Det er cirka 90 % av de over 75 år som har sagt at de ønsker å ta vaksinen. Noe som anses å være høyt i vaksinesammenheng.

– Med den takten vi har nå kan det se ut som at det vil ta cirka fem uker før vi er ferdig med gruppen over 75 år, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Det er avgjørende for planleggingen av vaksineringen at alle svarer på henvendelsen fra kommunen.

– Der er viktig for videre framdrift at de som har mottatt brev om vaksine, svarer. Det gjelder også om du ikke ønsker å ta vaksinen, sier Vejlgaard.

LES OGSÅ: Klart for vaksinering av 16-åringer i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE