ANNONSE

NYTT TILTAK: Her fra Rema 1000 på Rundtom.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Nå blir du møtt av «corona-forheng» i butikkene

På flere Rema-butikker blir kundene nå sluset gjennom store plastforheng ved kassene. Kiwi har også en variant på gang.


Alexander Jansen

 17.11.20, kl. 15:15
 28.11.20, kl. 03:16


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Stadig nye tiltak dukker opp rundt omkring i samfunnet for å ivareta smittevernet, og som et av stedene folk flest er innom i løpet av en dag, er dagligvarebutikkene et kritisk punkt.

Nå er flere butikkkjeder i gang med å innføre nye metoder for å redusere smitterisikoen etter at myndighetene har skjerpet inn corona-reglene ytterligere. Hos Rema 1000 er det svært synlige endringer på gang i form av «corona-forheng», et av flere tiltak kjeden gjør for å gå en trygg julehandel i møte.

- I en del kommuner er vi allerede i gang med å rulle ut plastskjermer som skiller kassakøene fra hverandre. Dette er et ekstratiltak, i tillegg til plexiglass-skjermene som vi har hatt siden mars, sier administrerende direktør Trond Bentestuen i Rema 1000 til DRM24.

Kiwi med skillevegger

Lavpris-konkurrent Kiwi er også i ferd med å innføre tiltak i form av fysisk sperring mellom doble kassakøer.

- Vi har allerede fått på plass vegger med pleksiglass på Vitbank i Lier, og ruller dette nå ut flere steder hvor vi mener det er riktig av hensyn til smittetrykket, sier kommunikasjonsjef Kristine Aakvaag Arvin hos Kiwi.

Arvin forteller at dette kommer i tillegg til alle andre tiltak som pleksiglass ved kassene, håndsprit, vasker, informasjon på gulv og plakater.

- Men det aller viktigste tiltaket er fortsatt at folk holder avstand. Smittevern har vært vår viktigste perioritet siden mars, og vi er veldig opptatt av at det skal være trygt for kundene og medarbeiderne våre, sier Arvin.

IMG_3326_34567.jpgSKILLEVEGG I PLEKSIGLASS: Her fra Kiwi på Vitbank. (FOTO: KIWI)

Adgangskontroll

Både Rema og Kiwi har også innført adgangskontroll for å hindre at for mange kunder er i butikkene samtidig. Enkelte søndagsåpne «Brustadbuer» har sågår nektet folk adgang om man ikke har munnbind.

- Vi oppfordrer kundene til å bruke munnbind når man ikke er sikker på at man kan overholde en meters avstand. I travle perioder har vi også en kundevert med gul vest som regulerer trafikken ut og inn av butikken for å ha en maksbegrensning på åtte kunder samtidig, sier Arvin.

Også Rema 1000 har innført munnbind-krav og adgangskontroll enkelte steder.

- I enkelte kommuner skal både ansatte og kunder bruke munnbind dersom det ikke er mulig å holde énmeters-regelen, uttaler Trond Bentestuen.

Lite eller ingen «butikk-sykdom»

Ifølge Arvin viser smitteverntiltakene seg å ha fungert godt. 

- Det har ikke vært et eneste kjent tilfelle av at kunder har blitt smittet i våre butikker, sier Arvin hos Kiwi. 

Også Rema 1000 har informasjon som tilsier at corona-pandemien ikke har ført til mer sykdom blant butikkansatte - heller tvert imot.

- Helt siden mars, gjennom påske, 17. mai og Norgesferie-sommeren, har våre tiltak fungert, og vi har hatt historisk lavt sykefravær så lenge pandemien har vart. Sammen med kundene har vi holdt butikkene trygge, og det skal vi fortsette med, sier Rema-sjef Trond Bentestuen.

Oppskriften er ifølge Bentestuen å ha fullstendig fokus på avstand, hygiene og renhold.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE