ANNONSE

RUINER: Slik så branntomta ut søndag ettermiddag.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Har gjennomført undersøkelser - vil ta tid å finne brannårsaken

Politiet utelukker ikke at dødsbrannen i Lier natt til søndag kan være påsatt, og ønsker tips fra publikum.


Alexander Jansen

 12.05.19, kl. 18:08
 24.05.19, kl. 11:54


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Politiet gjennomførte søndag ettermiddag innledende undersøkelser på branntomten etter at etterslukkingen var ferdig, men skikkelige krimtekniske undersøkelser vil ikke bli iverksatt før mandag. Da vil trolig også Kripos kobles på i saken.

- Det vil starte opp så snart det er trygt å ta seg inn på åstedet, uttaler politiet i en pressemelding søndag kveld.


Ifølge politiet vil det ta tid å finne brannårsaken. Per nå jobber politiet utifra flere hypoteser, hvor en av disse er at brannen kan ha vært påsatt. 

- Vi kan ikke utelukke det, sier politiadvokat Magnus Rindal Fredriksen til DRM24.

- Er det noe som tilsier dette fremfor noe annet?

- Det kan jeg ikke gå inn på foreløpig. Vi har i dag gjennomført avhør av en rekke vitner, noe vi vil fortsette med mandag. Så vil det ta tid før vi får svaret på de krimtekniske undersøkelsene, sier Fredriksen.

ÅSTEDET: Til venstre for branntomta ligger Lier Blikk. Bygningene skal ha fått minimale skader og greid seg bra til tross for varmeutviklingen som følge av metallkonstruksjon. Til Høyre ligger huset som også tok fyr, men som ble berget av brannvesenet.

Ønsker tips

Politiet uttaler videre at de ønsker tips fra publikum som har sett eller hørt noe unormalt i tidsrommet fra før midnatt og frem til klokken 00.38 natt til søndag.

- Dette er informasjon vi selvsagt er interessert i, sier Fredriksen.

Søndag er området rundt husene avsperret med vakthold fra politiet. En rekke personer inkludert media og pårørende til de som var berørt, har søndag vært i området.

Etter hva DRM24 erfarer er det andre gang at huset hvor brannen startet har brent. Forrige gang var på slutten av 90-tallet.


Avdøde ikke identifisert

To personer ble funnet døde i 2. etasje i huset hvor brannen startet etter at brannen ble slukket natt til søndag. Det er åtte personer registrert på adressen, og etter hva DRM24 erfarer skal det være snakk to familier fra Ghana og Somalia.

Politiet mener å vite hvem de to omkomne er, men vil ikke frigi navnet på de avdøde eller si noe mer om relasjoner, kjønn og alder før de har fått bekreftet en sikker identitet. De avdøde er fraktet til Oslo Universitetssykehus for rettsmedisinske undersøkelser.

To andre personer kom seg ut av huset ved å hoppe fra andre etasje. De to ble skadd i fallet og fraktet til Drammen sykehus for videre behandling, men tilstanden skal ikke være alvorlig.

Alle de pårørende er ivaretatt av kriseteamet i Lier kommune.

Sperret av område

Det ble evakuert ni andre hus i området som følge av brannen. Disse beboerne har fått flytte tilbake igjen. Brannen spredde seg også til et tredje nabohus, men dette fikk brannvesenet slukket før det oppstod større skader.

Det andre huset som brannen spredde seg til ble søndag revet av en gravemaskin på grunn av faren for at det kunne kollapse, ifølge brannvesenet.

Her ligger det nå bare en eneste stor haug med ruiner, mens det andre huset fortsatt står. Her har imidlertid store deler av taket og 2. etasje kollapset.LES OGSÅ: To personer omkom i storbrann på Lierstranda - flere hus totalskadd

Storbrann på Lierstranda

Publisert av Drammen Live24 Lørdag 11. mai 2019


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE