ANNONSE

UTESERVERING: Nærmest uteområdet «Plenen» til Rekord Bar, til venstre mot jernbanen området til Kings Arms.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Strømsø Torg forvandlet til gigantisk uteservering

Forrige helg stod Strømsø Torg klart med to store, splitter nye uteserveringer. Her kan du nyte en halvliter under åpen himmel ut sommeren!


Alexander Jansen

 30.07.20, kl. 16:45
 06.08.20, kl. 23:05


ANNONSE
ANNONSE

 

STRØMSØ: Prosjektet har kommet i stand som følge av de spesielle omstendighetene rundt corona-pandemien, og er tilrettelagt av Drammen kommune og Byen Vår Drammen.

- Målet har vært å skape litt ekstra byliv og hjelpe restaurantene, og samtidig ivareta smittervernet. Med corona-restriksjoner kreves større plass, så derfor fikk vi muligheten til å tilby driverne rundt Torget muligheten. Kommunen har stilt sin plass til disposisjon og har vært veldig velvillige og positivt innstilt, forteller prosjekterleder Rune Olafsen i Byen Vår Drammen. 

Ute på torget er det Rekord Bar og Kings Arms som disponerer to større arealer som nå er gjerdet inn med tanke på uteservering. Fra før har også Peppes Pizza en større uteservering på torget med skjenkebevilling, mens Taki og Baker Hansen har mindre serveringer uten alkoholservering.

_R2I1207_komp.jpgEN KALD EN PÅ FAT: Sebastian Hagel og Agnieszka Sawczuk fra Kings Arms, dagen etter åpning lørdag ettermiddag.

En grønn lunge

Rekord Bar var første ute i midten av juli med servering på området som har blitt benyttet til Plenen-festivalen. Med benker, bord og muligheten for å slå seg ned i gresset med en øl - nesten som på piknik. 

- Vi har forsøkt å gjøre det så fint vi kan, og jeg tror mange nesten ikke har fått med seg at det faktisk er en gressplen her før vi rammet det inn, sier Rekord Pub-sjef Thomas Innstø. 

_R2I1216.jpg
Han legger imidlertid ikke skjul på at det hele er litt risikosport når været er så ustabilt som det har vært hittil i juli.

- Vi må jo ha folk på jobb, og når været er ustabilt er det vanskelig å fylle opp. Når det regner er Strømsø Torg veldig grått, men når det er sol er det til gjengjeld ekstremt fint å være der. Responsen vi har fått er veldig bra, sier Innstø.

Totalt har de plass til omtrent 100 besøkende, og utgangspunktet er å holde åpent ut sommeren, ifølge Innstø.

- Tanken er at dette også blir et venteområde folk kan oppholde seg før og etter Plenen-konsertene på Frukt & Grønt i august, forteller Innstø, som også avslører at de leker med tanken om å tilby noe lett matservering som for eksempel grillmat.

_MG_4317_45654.jpgTOLLBUGATA: Uteserveringene utenfor Frukt&Grønt og Rekord Bar er også utvidet etter at gata ble gågate.

Serverer fra Aass-tankbil

Kings Arms åpnet uteserveringen forrige helg, og har disket opp med et serveringsområde som tar 200 personer. Og her har de gjort det de kan for å få drammenspatriotene til å trives.

Med øl-servering fra inne i tanken på Aass veteranbil, som er et syn i seg selv, har den offisielle stampuben til Strømgodset tilrettelagt for servering under Godset-bannere- og flagg.

Uteserveringen skal i helgene etter planen holde åpent til 23.00, får DRM24 opplyst. 

_R2I1210.jpgPLANTER OG TELT: Utleiepartner har bidratt med flere partytelt på området, hvor folk kan sitte under tak.

Strømsø har nyhetens interesse

Olafsen i Byen Vår Drammen kan foreløpig ikke si noe om hvordan besøket på Strømsø har vært kontra uteserveringene på Bragernes, hvor det tidvis har vært lite folk - også i helgene. 

- Men det ser veldig kult ut på Strømsø. Og så kan det jo hende at det er litt mer spennende når det åpner opp noe helt nytt som folk ikke er vant til, sier Olafsen.

- Jeg har også inntrykk av at de som står for serveringen er veldig fornøyde. Vi er veldig fornøyde med at man får et så fabelaktig tilbud på et sted hvor det ellers aldri skjer noe.

Utestedene fått tillatelse av kommunen til å opprettholde tilbudet ut september. 

- Vi får bare håpe at august og september blir to flotte sommermåneder. Jeg synes det restaurantene har fått til har blitt kjempefint!

DJI_0048_345675.jpgFRA LUFTA: Slik ser området ut i fugleperspektiv. Mellom uteserveringene er det taxi-holdeplass som vanlig.

LES OGSÅ: Flytter «Plenen» innendørs og byr på eksklusive minikonserter


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE