ANNONSE

FULL KLINSJ: Beskyldninger fra Ståle Sørensen (uavhengig) fikk Fredrik Haaning (Høyre) til å se rødt.
ARKIVFOTO: NILS J. MAUDAL

Haaning raste mot Sørensen: - Du burde skamme deg!

Det ble ampert under debatten om fusjonen mellom Glitre Energi og Agder Energi i formannskapet tirsdag kveld.


Alexander Jansen

 27.04.21, kl. 18:01
 10.05.21, kl. 09:07


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Noe overraskende stoppet konstellasjonen Høyre, Fremskrittspartiet og Senterpartiet forslaget om fusjonen mellom energiselskapene, og stemte mot rådmannens forslag til vedtak om å fortsette prosessen under avstemningen i formannskapet tirsdag.

Drammen kommune er hovedaksjonær i Glitre Energi, og hovedmomentene til Høyres Fredrik Haaning var at partiet hadde landet på at man ikke ville selge unna «arvesølvet» til kommunen inn i en usikker fremtid som lillebror på eiersiden, med negativt flertall og begrenset beslutningsmyndighet.

Dette falt i dårlig jord hos Ståle Sørensen (uavhengig), som mente at dette var stikk i strid med både Høyre-politikk og fornuftige stordriftsfordeler i fremtidens kraftmarked.

- Dette gir et flashback til den alliansen fra 2019 som etter forslag fra Haaning felte Buskerudbypakka og den dårlige historien dette har ført med seg, og det gir meg en vond smak, sa Sørensen.

Det fikk Haaning til å «tenne på alle pluggene».

- Jeg blir nærmest målløs når jeg hører Sørensen hevder at jeg har ført byen og kommunen ut i ulykka. Har du hørt noe sånt! Du burde rett og slett skamme deg. Det var et stort flertall som sa nei til Buskerudbypakka. Du kan fortsette å borre om dette i det uendelige og si så mye dritt du vil til meg, men det biter jeg ikke på, tordnet Haaning.

Sørensen repliserte med følgende:

- Nå klarer jeg å skille mellom parti og person, og den rollen du hadde som politiker da du tok initiativ til dette, sa Sørensen.

Til slutt falt rådmannens forslag om å gå videre med fusjonsplanene med ni mot seks temmer. Saken skal også opp til behandling i kommunestyret før den endelige avgjørelsen foreligger.

LES OGSÅ: Glitre og Agder Energi vil lage Norges største kraftkonsern


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE