ANNONSE

STENGT HOVEDINNGANG: Plakatene henviser kundene til de andre inngangene.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Gulskogen stenger deler av senteret grunnet setningsskader

Grunnforholdene gjør at senteret fra og med lørdag må stenge 13 butikker et helt år for utbedring og sikring av bygningen.


Alexander Jansen

 24.11.18, kl. 10:36
 04.12.18, kl. 09:26


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Lørdag morgen ble kundene møtt av stengt hovedinngang og mørklagte butikker. Årsaken er at senteret har sett seg nødt til å stenge deler av 1. etasje umiddelbart av sikkerhetsrisiko i forbindelse bevegelser i grunnen under bygningen. 

Gulskogen opplyser i en pressemelding at følgende butikker er stengt i forbindelse med «teknisk vedlikehold»: Elkjøp, Mester Grønn, XXL (1. etasje), Kafe Kvisten, Meny, Loco, Gulating, ShoeDay, Vero Moda, Life, Telia, Vita, Norrøna og Bertel O. Steen pop-up.

De vil ifølge senterledelsen ikke åpne igjen før mot slutten av 2019 eller starten av 2020.

– Vi beklager ulempene dette medfører for kunder og leietakere. Vi vil imidlertid forsøke å redusere ulempene for de besøkende og holder normal drift i resten av senteret, opplyser senterleder Elisabeth Lohk. 

2. ETASJE: Sperret av med en vegg mot rulletrappen.

Nye skader

Senteret har helt siden nyåpningen hatt en utfordring med dårlige grunnforhold, som har ført til skjeve gulv og sprekkdannelser i fløyen ved Lefdal/Elkjøp og XXL.

Ved flere anledninger har enkeltbutikker blitt midlertidig stengt i kortere tidsrom som følge av skader, men denne uken skal altså bevegelsene ha medført så store endringer at senteret besluttet å hastestenge akkurat ved inngangen til julehandelen. 

1. ETASJE:
Sperret av ved Cubus mot Meny.

SPREKKDANNELSER: Her utenfor XXL i første etasje er det synlige sprekker i gulvet ved en av betongstolpene.

Parkeringshuset

Hittil har de mest synlige skadene vært å finne i parkeringshuset, hvor store sprekker og skjevheter i bakken har vært lett synlig i flere år.  

Ifølge Gulskogen skal dette være sjekket ut i forbindelse med de nye skadene på bygningsmassen.

- Parkeringshuset er trygt å parkere i, uttaler Gulskogen i pressemeldingen.

BERG OG DALBANE: Dette bildet er tatt høsten 2017, og viser hvor store bevegelser det er i 1. etasje på parkeringshuset. (ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24) 

- Hard beskjed

Hvordan stengingen påvirker butikkene og de ansatte er foreløpig ikke klart, og vil trolig variere fra butikk til butikk. Butikkinnehaverne ble orientert av senterledelsen fredag.

Erlend Ølstad hos Mester Grønn forteller til DRM24 at beskjeden til de ansatte kom brått på.

- Vi har nå fått ut varer og fordelt over de andre butikkene, og fordeler også ansatte på andre butikker. Men det er klart at det er en hard beskjed å få å gå fra nattåpent på Black Friday til å kanskje måtte permitteres, sier Ølstad.

DRM24.no kommer tilbake med mer


SPERRET: Disse butikkene er fløyen mot XXL og Elkjøp blir utilgjengelige i minst et år.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE