ANNONSE

DETTE VAR PLANEN: Skulle etableres over 4.000 kvadratmeter i nytt høyhus langs elva nedenfor «Brunosten».
ILLUSTRASJON: DARK ARKITEKTER

Gründerhus-satsing i det blå: - Sliter vanvittig økonomisk

Selskapet bak MESH vant gründerhus-konkurranse og milliontilskudd. Nå må utbyggeren finne andre leietakere.


Alexander Jansen

 14.09.20, kl. 12:06
 23.09.20, kl. 09:55


ANNONSE
ANNONSE

 

STRØMSØ: Gründer-konseptet MESH skulle etableres i et av de nye høyhusene som skal stå ferdig i Doktor Hansteins gate vinteren 2021-2022.

Selskapet bak, The Creaters Community, vant en konkurranse utlyst av Drammen Works og Næringsforeningen i Drammen i 2019 etter å ha etablert tilsvarende konsepter flere andre steder i Norge og Danmark. Nå har corona-pandemien satt en effektiv stopper for planene.

- Vi hadde et orienteringsmøte med MESH og Vestaksen Eiendom som bygger huset for 14 dager siden som følge av situasjonen. Hva som skjer videre skal vi diskutere på neste styremøte for Næringsvekst 2020, sier leder i Næringsforeningen i Drammensregionen, Rune Kjølstad, til DRM24.

LES OGSÅ: Får to millioner i tilskudd til gründerhus-konsept

Lagt på is

Kort fortalt har The Creaters Community store økonomiske vanskeligheter på grunn av corona-pandemien.

- De sliter vanvittig, og har fått beskjed av styret om at det er uaktuelt å inngå nye leieavtaler nå. Fordi Vestaksen ikke kan sitte på tomme lokaler til evig tid, har de vært åpne på at de må se seg om etter nye leietagere i bygget, sier Kjølstad.

MESH-konseptet skulle egentlig etablert seg over 4.000 kvadratmeter i bygget. Om de kommer til Drammen på et senere tidspunkt, blir det derfor i andre lokaler. 

Million-tilskudd i spill

Når Creaters Community vant Gründerhuskonkurransen i regi av Næringsforeningen, ble de samtidig tildelt et tilskudd på to millioner kroner

Pengene har ifølge Kjølstad ikke blitt utbetalt. Hva som skjer med millionene, gjenstår å se.

Dette er støttemidler som ikke ville blitt utbetalt før de hadde vært i gang. Kommer de ikke til Drammen, må vi eventuelt vurdere å lyse ut konkurransen på nytt. Eller om vi skal tenke helt nytt, sier Kjølstad.

mg8324.jpgMILLIONSTØTTE: Ordfører Tore Opdal Hansen og leder i Næringsforeningen Rune Kjølstad overrekker her sjekken på to millioner til gründerhus-satsingen under en seremoni i rådhuset i Drammen i mars 2019.

- Måtte permittere alle over natta

Grunnlegger og medeier i The Creators Community, Anders Mjåset, bekrefter at status for MESH i Drammen er uavklart.

- Før vi har kontroll på situasjonen, og vet hvordan vi kommer oss ut av sitasjonen, er vi ikke i posisjon til å inngå nye kontrakter. Prosjektet er utsatt, og jeg kan bekrefte at vi ikke kommer dit vi opprinnelig hadde planlagt, sier Mjåset.

MESH-grunnleggeren forteller at de måtte permittere så og si alle ansatte over natta da samfunnet stengte ned i mars.

- Vi har mye faste kostnader, og rundt en tredjedel av inntektene kommer fra eventer, og mat og drikke på møteplassene. I år har vi 10% av inntektene vi hadde i fjor, med de samme grunnkostnadene, sier Mjåset.

Han forteller at de vil samarbeide med Vestaksen eiendom om eventuelt andre lokaler i fremtiden.

- Vi er fortsatt supergira på å komme til Drammen, sier Mjåset.

Påvirker ikke byggeprosessen

Selv om MESH var tiltenkt rollen som hovedleietager i Doktor Hansteins gate 13, påvirker ikke nyheten byggestart av det som ifølge vikenvest.no blir Nordens 3. høyeste bygg i massivtre, med sine ti etasjer.

- Spuntingen og pælingen er allerede i gang, og grunnarbeidene pågår for fullt. Vi er i forhandlinger om avtale for totalentreprise, og vil ha et kontraktsmøte denne måneden. Vi anser dette som et attraktivt næringsbygg, og er fortsatt tidlig i prosessen. Første byggetrinn skal stå ferdig i desember 2021 og siste byggetrinn april 2022, sier adminstrerende direktør Stene Tømmeraas Bergsløkken i Vestaksen Eiendom til DRM24.

Han påpeker at de ønsker å samarbeide med Næringsforeningen for å se på alternativer etableringer.

- Om det så dreier seg om gründermiljøet eller andre, så er vi positive til det, sier Bergsløkken.

vestaksen-dr-hansteins-gate-v2-3destate-no.jpgTI ETASJER I MASSIVTRE: Illustrasjon fra slik bygget skal bli når det står klart om halvannet år. (FOTO: VESTAKSEN EIENDOM)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE