ANNONSE

FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Gnistregn fra ledning startet gressbrann i boligfelt

Nødetatene rykket mandag formiddag ut til melding om gressbrann ved Skotsmoen i Øvre Eiker.


Roy Hansen

 09.07.18, kl. 09:39
 19.07.18, kl. 11:44


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Et gnistrein fra flere uisolerte ledninger som slo inn i hverandre var årsaken til at det begynte å brenne i et lite skogholt på Stensetbygda i formiddag.

Brannen ble stanset bare få meter fra en boligeiendom. 

Brannvesenet rykket ut med to mann fra Øvre Eiker og full mannskapsbil fra Nedre Eiker kl. 10.24. I tillegg ble tankvognen kalt ut for å sikre nok vann til å slukke et 600 kvadratmeter stort område som brant.

Nabo varslet brannvesenet

Ifølge politiet på stedet var det en observant nabo som meldte i fra om brannen.

Vedkommende hadde sittet på verandaen og sett at ledningene slo mot hverandre i den harde vinden noe som førte til et gnistrein. Dette antente den knusktørre skogbunnen og i løpet av sekunder var det en skikkelig brann.

20 x 30 meter 

Et område på ca. 20 x 30 meter ble svidd av. I bakkant av dette skogholtet ligget et hus og en stor eiendom. Eieren takker for at naboen oppdaget og fikk varslet om brannen raskt.

Vedkommende som bor inntil skogholtet som brant, er glad for den raske responsen og for at naboen fikk varslet så raskt. 

Med en knusktørr vegetasjon og meget sterk vind skulle det nemlig ikke mye til før denne brannen hadde utviklet seg til noe mer.

Det er fortsatt stor skogbrannfare og denne hendelsen viser at det ikke skal mer enn noen gnister fra en ledning til for å antenne en brann.

 

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE