ANNONSE

PANDEMI-PRODUKSJON: Adm. dir Christian Aass roser de 100 ansatte i Norges eldste bryggeri for å ha holdt produksjonen oppe. Nå ser han frem til å levere til utelivet igjen.
FOTO: AASS BRYGGERI

Godt øl-år for Aass i 2020 - omsatte for over én milliard

Bryggeriet solgte 30,1 millioner liter øl i fjor, som er en økning på 1,7 % fra 2019.


Redaksjonen

 30.04.21, kl. 12:37
 11.05.21, kl. 23:00


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - 2020 ble et veldig anderledes år enn vi så for oss når planer og budsjetter ble lagt, kommenterer administrerende direktør Christian Aass.

- Bjørn Guldvåg sier han ønsket en sjokkeffekt da Norge stengte ned, og det fikk han. Vi stanset alt som ikke var helt nødvendig virksomhet i den første perioden, før bryggeriet innså at salget flyttet seg til andre kanaler. Siden da har ansatte stått på for å brygge og tappe for å dekke etterspørselen, uttaler Aass i en pressemelding.

Stengte grenser førte til økt salg i dagligvarebutikkene og Vinmonopolet, mens utelivet i stor grad måtte stenge ned.

- Det har ført til noen "aha"-opplevelser rundt hvor mye grensehandel utgjør og hvor viktig det er å ha innenlands leverandørindustri. Norsk, forsyningskritisk virksomhet har flere forbrukere fått et sterkere forhold til gjennom pandemien. Det er ikke bærekraftig å frakte vann over lange avstander fra utlandet. Også at det finnes et variert tilbud av arbeidsplasser, inkludert innen produksjon, har stått frem som viktig i 2020, opplyser Aass.

Har hjulpet hardt rammede kunder

Etter det første sjokket la seg, har Aass Bryggeri konsentrert seg om å hjelpe de hardest rammede kundene økonomisk gjennom en vanskelig periode. Mange kunder er fremdeles hardt rammet av restriksjoner langt inn i 2021.

Det andre bryggeriet har konsentrert seg om gjennom pandemien, er å holde smitte unna virksomheten. Det har gjennom hele perioden vært fulgt strenge instrukser for smittevern i bedriften for å minimere smitterisiko og holde virksomheten 100 % leveringsdyktig.

- Det har vi inntil videre klart, og det vil jeg berømme de ansatte for, sier Christian Aass. 

Gleder seg til utelivet åpner igjen

- Så gleder vi oss til at utelivskundene våre kan åpne opp for fullt igjen, sier Aass.

Driftsresultat før skatt endte for 2020 på 31,1 milioner, opp fra 28,2 millioner i 2019. Salgsinntektektene inkludert særavgifter passerte en milliard og endte på 1.029 millioner. Av dette var 678 MNOK særavgifter til staten.

- Vi har noe etterslep på investeringer etter sjokket 12. mars, så resultatet ser nok litt bedre ut enn det i virkeligheten er, sier Aass.

LES OGSÅ: Aass med nysatsing på mineralvann


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE