ANNONSE

INVITERER TIL JUL: F.v. Ronny Johnsen, Ann-Katrin Toresen, Hanne Aadalen, Jan-Erik Alberts og Arild Bjørvåg.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Gir 200 barnefamilier muligheten til å feire jul

Rett Fram Opplevelser arrangerer 15 julefeiringer i desember. Målet er å skape gode opplevelser for barn og unge som lever i vanskelige situasjoner.


Andrea Syversen

 23.11.19, kl. 14:48
 05.12.19, kl. 18:38


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Med seg på laget har de kakebakere, gaveinnkjøpere og ikke minst støtte fra det lokale næringslivet.

For sjette året på rad skal organisasjonen arrangere 15 julaften-feiringer i sin helt egen julestue på Bragernes Torg. I år venter de 200 barn og voksne til feiringene. Over 50 frivillige har de siste fem årene vært med på å skape denne muligheten.

Klassisk julemat står på menyen, etterfulgt av dessert, sang rundt juletreet om ønskelig, julenissebesøk og gaveåpning.

IMG_1893.jpg

Julemat fra restaurantkjøkken

Julematen er det Brask og Bramm, Matfikseren og Iris Catering som står for.

- Brask og Bramm har laget julematen til feiringene våre i alle år, og vi er takknemlige for at vi nå har de andre med på laget også. Uten disse hadde det ikke blitt noen julefeiring, forteller leder for organisasjonen, Ronny Johnsen.

Julegaveaksjon

Noe som derimot ikke er klart enda, er alle julegavene som skal deles ut. Lørdag åpnet Johnsen og resten av Rett Fram-gjengen lokalene på Bragernes Torg for drammensere som ønsket å gi bort gaver, med en makspris på 300 kroner.

IMG_1889.jpgPAKKEBORD: Rett Fram trenger flere hundre gaver til sine feiringer og aktiviteter i forkant av måneden som kommer.

Gaveaksjonen fant sted for første gang i fjor.

- Det var suksess i fjor, selv om vi ikke fikk inn nok gaver, vi måtte kjøpe inn de siste selv.

IMG_1907.jpgBIDRAR: Katrine Brurberg Karlsen og Thomas Andre Imingen bidrar for første gang til julegaveaksjonen, og var innom med pakke lørdag formiddag.

- Det er så bra med lokale folk som gjør noe for andre lokale som trenger det. Ved å støtte Rett Fram vet vi også at hjelpen når fram, forteller Katrine.

IMG_1902.jpg

Rett Frams kakebakere

I løpet av et år arrangerer Rett Fram 180 barnebursdager. Ved hjelp av Facebook-gruppen «Rett Fram Kakebaking» får organisasjonen kaker til alle disse feiringene. Også i julen hjelper kakebakerne til. Gruppen har totalt 81 medlemmer, og bidrar i desember med både sjokoladekake og de tradisjonelle syv slagene.

- På bare noen dager hadde vi mere nok kaker til alle julefeiringene våre, forteller Hanne Aadalen.

Johnsen forteller at det i Rett Fram Opplevelser kun er to stykker som jobber fast, alle andre er frivillige og hjelpere.

- Vi hadde ikke klart dette alene uten de frivillige som har tro på det vi driver med, slår Johnsen fast.

Redningen for mange, men ikke alle

I løpet av 2019 har organisasjonen hjulpet totalt 400 familier, men de skulle gjerne hatt kapasitet til å hjelpe flere. Hele 80 familier til har behov for et sted å feire jul i år.

- Dette har vi ikke plass til i år. Men vi skal få til å arrangere aktiviteter for dem i førjulstiden uansett, legger Johnsen til.

- Mange foreldre er lei seg og i panikk når det nærmer seg desember og de vet de ikke har noen gaver til jul. Når du da kommer og strekker ut en hånd med en julegave til disse menneskene så fremstår du som den store helten – vi er redningen for mange, forteller Johnsen.

- Når vi ser ansiktene på barna som får gaver og hører hvor takknemlige de blir så får vi bekreftet hvor stort behovet faktisk er, legger Aadalen til.

IMG_1896.jpgKLAR FOR JUL: Rett Frams lokaler er pyntet til aktivitetene som skal foregå her før jul.

Et stort spleiselag

Med en prislapp på over 140.000 kroner trenger organisasjonen støttespillere for å få gjennomført julefeiringene. På nettsiden spleis.no har Rett Fram samlet inn totalt 13.000 kroner.

- Det er ingen hemmelighet at det koster å arrangere disse feiringene. Vi er helt avhengige av næringslivet og de private aktørene som bidrar økonomisk gjennom hele året, det er de som gjør alt dette mulig, forteller Johnsen.

Dekkskift-dugnad fra Bilia

Bilforhandleren Bilia Drammen har i flere år gitt pengene fra høstens vinter-dekkskift-kampanje til Rett Fram - i år 41.520 kroner.

Og det stoppet ikke her - dekk-skifterne donerte i tillegg deler av lønnen sin til organisasjonen og kommer som frivillige for å hjelpe til under feiringene i desember.

rett fram og bilia.jpg 
- Bilia er en av de som har støttet oss i flere år, og engasjement som dette er ekstra morro, forteller Johnsen.

Arild Bjørvåg legger til at Rett Fram alltid inviterer bedriftene som støtter dem til å se på hva pengene går til.

- Det er mange som ansatte som kommer for å hjelpe til på våre arrangementer etter at bedriften deres har støttet oss med penger.

- Vi mennesker liker å hjelpe til, men føler at tiden spiser oss opp. Men hvis man hjelper til på det nivået man har muligheten til, enten det er å delta på julefeiringene, gi en gave eller bake en kake til en barnebursdag så føler man hvert fall at man har gjort noe.

- Det aller viktigste er å hjelpe oss med å ta denne problematikken på alvor.


LES OGSÅ:

Vil gi alle barn gode sommerminner: - Behovet er enormt
Full klaff for veldedighetskonsert - spilte inn sekssifret beløp
Inviterer alle til 17. mai-fest
Skiglede for alle barn


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE