ANNONSE

BLE MØTT MED ROSER: Yousuf Gilani vil møte SIAN med kjærlighet og blomster - her fra dialogmøtet i Drammen i oktober.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Gilani om SIAN-demo: - Nytter ikke å la seg provosere

Yousuf Gilani har snakket med SIAN-leder Lars Thorsen etter at det ble varslet koranbrenning i Drammen. Nå har han en klar oppfordring før demonstrasjonen neste helg.


Alexander Jansen

 03.04.21, kl. 21:29
 10.04.21, kl. 19:40


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Den tidligere drammenspolitikeren fikk massiv medieoppmerksomhet etter at han i fjor høst greide å få stablet på bena det mye omtalte dialogmøtet mellom SIAN og Muslimsk Dialogforum i Drammen.

- Intensjonen fra begger parter var at vi skulle møtes igjen, da begger parter så nytten av å snakke sammen, og ikke om hverandre. Dessverre har pandemien gjort det praktisk umulig å fortsette foreløpig, sier Gilani.

Gilani har tidligere lyktes i sitt budskap overfor SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge) om å få de til å avsta fra å brenne koranen. Han ble derfor overrasket over utspillet fra SIAN om at organisasjonen nå skulle starte sesongen i Drammen med nettopp koranbrenning

- Jeg reagerte også på utspillet om at man skulle brenne koranen fordi man var misfornøyd med politiet, og dette har jeg spurt Thorsen om logikken i. Ifølge dem er det det eneste virkemidlet de har for å få nødvendig oppmerksomhet, sier Gilani (bildet).

_R2I1499.jpg

- Bli hjemme, ikke la dere provosere

Ifølge Gilani har han ikke fått noen lovnader fra Thorsen, som har varslet at SIAN har «gått til ervervelse av et stort antall koraner».

- Det er selvsagt SIANs grunnlovsfestede rett å holde demonstrasjoner, men vi håper dem avstår fra å gjøre noe som ikke har noe med saken å gjøre hvis det er politiet de mener har gjort noe feil. Jeg tror også SIAN i det lange løp kommer til å tape på å fortsette sånn hvis de vil bli oppfattet som en saklig motpart. Da er ikke koranbrenning veien å gå, sier Gilani.

LES OGSÅ: Politiet om SIAN-demo: Smittevern ikke første prioritet

Gilani har følgende oppfordring til folk i forbindelse med demonstrasjonen:

- Det beste er at folk forstår at det ikke nytter å la seg provosere hvis SIAN har bestemt seg for at koranbrenning er måten å få oppmerksomhet på. Det beste er om man ikke møter opp, og for de som eventuelt gjør det, møt isteden SIAN med kjærlighet og blomster i en fredelig markering, sier Gilani.

_MG_4352_345654.JPGMOTMARKERING:
Motdemonstranter vendte ryggen til SIAN med roser og sang forrige gang i de var på Strømsø Torg, i 2017.

- Innbyr ikke til dialog

Ifølge Gilani vil SIANs virkemidler under demontrasjonen i Drammen legge premissene for hvordan partene skal kunne fortsette dialogen.

- Koranbrenning er ikke så veldig innbydende til dialog, og jeg tror SIAN mister flere gode arenaer å gjennomføre slike møter på hvis de fortsetter med det. Dialog er krevende for begge parter om man ønsker å bidra til forandring, og det er ikke gjort på 1-2-3. Men uten dialog, ingen forsoning, sier Gilani.

Han poengterer at også dialogforumet møtte en del motstand fra blant annet moskeer og andre muslimske grupper for å snakke med SIAN.

- Utgangspunktet vårt er at det ihvertfall ikke skader å snakke med dem, og kunne bidra til å avkrefte noen av hypotesene de har om islam, sier Gilani.

_A1I1517.jpgDIALOGMØTE: Muslimsk dialogforum delter ut roser til SIANs representanter etter møtet i Drammen i fjor høst på Drammensbiblioteket. Tonen var for det meste hyggelig, og partene var enige om å fortsette dialogen.

Vil selv ta turen

Selv om Gilani oppfordrer andre til å bli hjemme under demonstrasjonen på Strømsø Torg neste lørdag, vil han selv være tilstede.

- Jeg tenkte jeg skulle ta meg en tur i området, og har nevnt for SIAN at jeg skulle by dem på kaffe. Når jeg er der vil jeg oppfordre andre til å være rolige, sier Gilani.

- Hva tror du kommer til å skje?

- Vi har politiet til stede, og er jeg er sikker på at dem håndterer dette på en god måte. Som politisjefen i Drammen har sagt, håper jeg at SIAN klager inn politiet til spesialenheten hvis de mener at de har noe galt. De må følge retningslinjene og lovene man har i landet som alle andre, sier Gilani.

Disse bildene tok DRM24 forrige gang SIAN hadde demonstrasjon i Drammen:

_MG_4282.JPG
_MG_4313.JPG
_MG_4309.JPG
_MG_4253.JPG
_MG_4277.JPG
_MG_4248_234543.JPG
_MG_4275.JPG
_MG_4345.JPG
_MG_4267_345rytghf.JPG
_MG_4318.JPG
_MG_4280.JPG
3456yutr567yutrde54678yutr56tygfr567uy.JPG

LES OGSÅ:

Politiet om SIAN-demo: Smittevern ikke første prioritet
SIAN varsler markering og koranbrenning på Strømsø Torg
SIAN og muslimforumet utvekslet roser: - Vil fortsette brobyggingen
Voldsomme sammenstøt i Oslo etter SIAN-demo
Gilani reagerer etter angrep på SIAN-leder: - Tar sterk avstand


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE