ANNONSE

ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

SIAN skal møte Gilani til islam-debatt i Drammen

SIAN-leder Lars Thorsen møtte tidligere varaordfører Yousuf Gilani i Drammen torsdag for å diskutere en offentlig debatt over sommeren.


Alexander Jansen

 16.07.20, kl. 22:12
 02.08.20, kl. 10:09


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det skriver Dagsavisen Fremtiden. Organisasjonen SIAN (Stopp Islameringen Av Norge) har fått mange medieoppslag tidligere i sommer i forbindelse med flere demonstrasjoner rundt omkring i Norge, som har generert store motdemonstrasjoner, eggkasting og massivt politioppbud.

Nå skal Gilani ifølge avisen ha tatt initiativ til en debatt om islam med SIAN-lederen for «avklare hypoteser og misoppfatninger rundt islam». Debatten vil finne sted i Drammen over sommeren.

– Det var et fint, konstruktivt møte, hvor vi var enige om rammene rundt en debatt, og de var veldig glade for at jeg hadde tatt initiativ til dette, sier Gilani til avisen.

Med seg i møtet hadde Gilani SV-politiker Nazir Gondal og Hatice Lük, som er leder for Tyrkiske Foreningers Hovedorganisasjon i Norge. SIAN stilte foruten Lars Thorsen med nestleder Anna Bråten og Ellen Brynjulfsen.

_MG_4318.JPGNESTLEDER: Anna Bråten, nestleder og en av frontfigurene i SIAN, deltok også i møtet. Her fra demonstrasjon i Drammen. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

- Oppegående folk

Gilani uttaler videre at han oppfattet SIAN-representantene som «hvilke som helst oppegående folk», og at det var en hyggelig tone i møtet, skriver Dagsavisen.

– Det var produktivt, og jeg håper dette kan tjene fellesskapet på sikt. Vi ønsker et harmonisert samfunn. Det er ingen muslimer som har kommet til Norge for å islamisere, sier Gilani.

Også Lars Thorsen i SIAN beskriver møtet som positivt.

– Vi ble enige om hvordan det er fornuftig å organisere debatten, og vi ble litt kjent med hverandre og fikk kommet litt under huden på hverandre, sier Thorsen til Dagsavisen.

GILMOD_345654356.jpgMUSLIM:
Yousuf Gilani er drammenser og muslim med pakistansk bakgrunn, med mange år bak seg i drammenspolitikken. (ARKIVFOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24)

Jobber med organisering

Nå jobbes det med tematikken som skal diskuteres. Partene skal ifølge Gilani være enige om at SIAN skal få sende inn sine spørsmål på forhånd slik at teologer skal få svare skikkelig på dette.

– Poenget er at de som kommer skal føre til at man føler at man får noe ut av det, sier Thorsen.

– Det er mye som er uavklart både for dem og for oss, og dialog er den eneste muligheten vi har for å kunne forstå hverandre. Vi ønsker bare å ha et fredelig samfunn, uttaler Nazir Gondal til Dagsavisen.

_A1I5743.jpgMUSLIM: Nazir Gondal er SV-politiker fra Drammen, her fra moskeen på Fjell. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

LES OGSÅ: SIAN-leder arrestert for å ha sprayet muslimsk gutt i ansiktet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE