ANNONSE

NÆRMILJØVÆRT: Gero Rigi skal sammen med fem andre unge voksne være synlige i bybildet på Fjell.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24 / UTETEAMET

«Nærmiljøverter» skal forebygge ungdomskriminalitet på Fjell

En ny del av Uteteamet i Drammen skal forebygge konflikter, skape trygghet, og bidra til å løfte synet på bydelen Fjell.


Benedicte Haugaard

 10.01.19, kl. 11:32
 22.01.19, kl. 14:43


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Gero Rigi har blitt ansatt som prosjektmedarbeider i Nærmiljøvertene på Fjell, et nyoppstartet prosjekt som er basert på unge voksne som bryr seg om sitt nærmiljø. Det er ansatt fem nærmiljøverter som vil være ute på Fjell på kveldstid ihelgene, og er en del av Uteteamet i Drammen.

- De er unge voksne som har vokst opp, bor eller har bodd i området og som kjenner miljøet godt. De vil fungere som gode forbilder, dialogpersoner og brobyggere til andre hjelpeinstanser, skriver Uteteamet på sine Facebooksider.

FJELL:
Regjeringen har pekt på Fjell som et av en håndfull problemområder i Norge i forhold til integrering. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Uniformerte ungdommer

Ronald Pedersen er avdelingsleder for forebygging i Uteteamet i Drammen. Han bekrefter at nærmiljøvertene blir synlige i Fjells gater allerede senere i januar. 

- Vi har nettopp hatt de siste intervjuene, og ansatt to damer og tre menn i 20-årene. Vi har første samling allerede førstkommende onsdag, og onsdagene etter er de på plass på Fjell i sort uniform med logoen vår på ryggen.

Nærmiljøvertenes jobb er å være synlig i bydelsbildet, samt å delta og arrangere aktiviterer som spillkvelder, fotballkamper og ta initiativ til samtaler. 

- Den viktigste jobben de har er å ta tak i de typiske utfordringene ungdommene på Fjell har. De må se hele ungdommen, og skaffe hjelp dersom noen måtte trenge det. 

LES OGSÅ: Integrering: Regjeringen peker på Fjell som problemområde

Forebygger ekstremisme

Pedersen sier en del av jobben også innebærer forebygging av radikalisering og ekstremisme. For dette har de fått pengestøtte av Kompetansesenter for kriminalforebygging i tillegg til kommunale kroner.

- Vi vil også at de voksne på Fjell skal vite om oss, slik at de kan føle seg trygge og ta kontakt med oss dersom de er bekymret for noe som omhandler ungdommene på Fjell, avslutter Pedersen.

Gero Rigi har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar i sakens anledning.

LES OGSÅ: Startet YouTube-kanal med sønnen - blir bedt om autograf på gata


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE