ANNONSE

BOMRING: Slik var bommene planlagt i den endelige skissen som ble vedtatt i fjor.
GRAFIKK: STATENS VEGVESEN

Buskerudbyen innkaller til krisemøte etter bomring-bråket

ATM-rådet, det høyeste organet i Buskerudbyen, kaller inn toppolitikere og samferdselstopper rett over påske for å diskutere veien videre.


Alexander Jansen

 13.04.19, kl. 22:03
 30.04.19, kl. 11:22


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Innkallingen ble sendt ut fredag og signert fylkesordfører Roger Ryberg og Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal, som er henholdsvis leder og nestleder av ATM-rådet.

Møte finner sted mandag over påske, og agendaen er ifølge innkallingen «å belyse hvilke konsekvenser det kan ha dersom Buskerudbypakke2 ikke iverksettes, og hva handlingsrommet kan være uten en eventuell bypakke.»

- Det vil bli orientert om utfordringer knyttet til busstilbud, utbyggingsavtaler med statlige aktører som BaneNor og Helse SørØst og eventuelle andre utbyggingsområder. Hvilke muligheter og utfordringer vil det være knyttet til å finansiere enkelttiltak som ny Svelvikvei eller ny Holmenbru utenfor en bypakke, står det å lese i innkallingen.

Bakgrunnen er som kjent snuoperasjonen i Høyre anført av ordførerkandidat Fredrik Haaning, som nå åpner for flertall MOT Buskerudbypakke 2 i Drammen bystyre.

Frp-gruppelder Ulf-Erik Knudsen som nå vil tvinge gjennom en ny avstemning om bomring og Buskerudbypakke i bystyret, mener det nå hersker panikk hos «bompengetilhengerne».

- Nå er det krisestemning, uttaler Knudsen. 

Leder i Nye Drammen Sp, som også har vært mot Buskerudbypakka, mener man nå ser konsekvensen av at det ikke ble det gjort konsekvensanalyser av hvordan pakken ville påvirke næringslivet og innbyggeres økonomi og hverdag.

- Men så, når noen setter på nødbremsen og det ser dårlig ut for å kunne iverksette denne vanvittige mastodont av en bypakke, da skal det faktisk konsekvensutredes, uttaler Nyhus.

Det var ATM-rådet som i juni 2018 formelt vedtok dagens Buskerudbypakke og sendte den videre til kvalitetssikring hos Statens Vegvesen, før den nå ligger til gjennomgang i Samferdselsdepartementet. 

LES OGSÅ: Samferdselsministeren: - Uten lokalt flertall, ingen bomring


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE