ANNONSE

SNART I MÅL: F.v. Jørn Moen, John Grosvold, Kjetil Løvstad og Per Erik Juverud har holdt hjulene i gang under ombyggingen.
FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Funnemark utvider: Bygger om bilbutikken for millionbeløp

Etter at Funnemark etablerte seg i Hokksund i 2003 har det ikke skjedd så mye med lokalene på Sundmoen. Men nå er butikken i ferd med å få en ansiktsløftning som virkelig merkes.


Roy Hansen

 11.09.18, kl. 07:37
 25.09.18, kl. 21:00


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Mandag var det fortsatt mye arbeid som gjenstod. Men daglig leder, Jørn Moen, satser på at håndverkerne holder timeplanen og at de kan ta imot kundene i ny butikk på lørdag, skriver Eikernytt.no.

Funnemark Hokksund er den siste av forhandlerne i kjeden som får denne oppgraderingen, som vil koste anslagsvis halvannen million kroner. Funnemark har fått en ny standard utforming og den skal alle butikkene nå følge.

Det betyr mer plass til kundene og nye biler i et mer tiltalende miljø, samtidig som de ansatte skal få enda bedre arbeidsforhold med egne kontorer og smartere innredning.

LES OGSÅ: Ærlighet varer lengst - også i bilsalg

Skal bygge ut

Selv om de ansatte har levd med støv og støy i en stund nå, vil det komme en ny runde med ombygginger senere. Det planlegges nemlig et nytt bygg på baksiden av dagens anlegg, og dette blir på 800 kvm. Fra før av har Funnemark ca. 1.200 kvm. i dagens anlegg.

- Vi venter fortsatt på noen tillatelser, men håper å komme i gang i høst en gang, sier daglig leder, Jørn Moen.

Hvor mye nybygget vil koste har han ikke oversikt over, men billig blir det ikke. 
Her skal det nemlig bygges vaskehaller, fire verkstedplasser og et dekkhotell til 600 biler. Det betyr minimum 2.400 dekk og det tar sin plass.

LES OGSÅ: Toyota til topps i mai – scorer høyt på trygghet

Daglig leder ved Funnemark Hokksund, Jørn Moen, har den siste uka levd med oppussing og ombygging. I løpet av denne uka skal alt være ferdig.

Markerer nyåpning

Selv om det meste av dagens ombygging skal være klart førstkommende lørdag, vil det ikke bli skikkelig åpning før 27. september. 

Nesten én måned senere blir det tre hektiske dager i form av dekkskiftedugnad. 25. til 27. oktober inviteres nemlig kunder til gratis dekkskift, og det følger gjerne med både kaffe og vafler mens de venter. Dette er et stort apparat som koster store summer, men Jørn og staben mener det er verdt alt slitet.

Funnemark i Hokksund solgte i fjor 278 nye og 259 brukte biler, og hadde en omsetning på nærmere 140 millioner kroner. Bedriften har totalt 22 ansatte og en sunn økonomi. Usikkerhet omkring bilavgifter og en ekstremt varm sommer gjør imidlertid at de ikke når like gode tall inneværende år.

LES MER OM NÆRINGSLIV HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE