ANNONSE

JOVIAL: Freddy Kalas er musikkhelten, og får elevene til synge og danse på og foran scenen.
FOTO: BIRGITTE SIMENSEN BERG

Freddy Kalas diskuterte mobbing med 7.-klassingene

Drammensstjerna Freddy Kalas ble invitert til Rødskog skole for å snakke om vennskap, mobbing, målsettinger og det å stå opp for seg selv.


Redaksjonen

 26.09.18, kl. 11:47
 09.10.18, kl. 11:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Skolegården er fylt av elleville elever, som synger, spretter og danser med hele kroppen. På scenen står Fredrik Auke, bedre kjent som Freddy Kalas, og synger både Jovial og BliMe – og Jovial enda én gang.

− Dette er en fin konsert, og jeg kjenner sangene. Hører på dem på Spotify, sier Thea på åtte år til Drammen kommune. Hun ønsker seg autografen til Freddy Kalas etter konserten.

Vennskap og mobbing

Freddy Kalas besøker Rødskog skole i forbindelse med BlimE-fokuset til NRK-super. Etter utendørskonserten inviteres han til klasse 7A for en samtale om vennskap, mobbing, stå opp for seg selv og egne målsettinger.

− Musikk er min passion, og jeg liker å underholde. Og dere på Rødskog skole er kanskje det aller beste publikummet jeg kunne ha hatt, sier Freddy Kalas, og benker seg foran klassen som sitter i en hestesko rundt ham i klasserommet.

− Velkommen til oss, og det har vært en stor overraskelse at selveste Freddy Kalas skulle komme i dag. Nå har elevene laget 23 skikkelige gode spørsmål til deg, sier kontaktlærer Camilla S. Møistad, og overlater ordet til elevene og musiker Kalas.

Freddy Kalas skriver autograferAUTOGRAF: Over 200 barn ville ha signaturen til Fredrik Auke.

Biff, svømming og lykkestunder

Elevene får vite at Freddy Kalas er 28 år, bor på Brakerøya og har sju brødre og mange stebrødre. På spørsmål om favorittartister er svaret Dire Straits og 2pac, han er glad i en høy biff med mandelpoteter og likte svømming best på skolen.

I tillegg har familien støttet ham 100 prosent som musiker, og i en skala fra 1-10 svarer han 11 på hvor viktig venner er for ham.

− Det er viktig å ta vare på hverandre og seg selv. Å være sterk, og bruke dine sterke sider og satse på dem. Se andre, lytt til dem, del interesser og gi noe av din tid til andre. Jeg ønsker å forme livet slik at jeg har det best med meg selv og andre, sier Freddy Kalas, som liker å danse, men mener selv han ikke er så god på det.

LES OGSÅ: Gjør om Magasinet til galleri for fotointeresserte


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE