ANNONSE

STERK: Stine Banggren (45) er både fysisk og psykisk sterk, og tror erfaringen hennes skiller henne fra andre personlige trenere.
ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD

Fra overvektig til personlig trener

Stine Banggren gikk ned 40 kilo og vedlikeholdt vekttapet. Nå vil hun lære drammenserne hvordan det gjøres!


Benedicte Haugaard

 09.03.18, kl. 11:15
 18.03.18, kl. 15:23


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Oslo-jenta Stine Banggren flyttet til Drammen, gikk ned i vekt, og utdannet seg til å bli personlig trener og kostholdsveileder. Nå er hun sin egen sjef i eget studio, og ønsker å hjelpe andre i samme situasjon som hun en gang befant seg i.

- Det hele startet i 2004 da jeg og familien flyttet til Drammen. Jeg ble syk i form av angst og depresjon, og kom meg i tillegg aldri ned i vekt etter barn nummer to, forteller Banggren.

Så tok hun tak i problemet og snudde rollene. I løpet av tre år gikk hun ned utrolige 40 kilo!

- I 2009 begynte jeg å ta litt grep. Jeg prioriterte min egen helse og satt av tid og penger på personlig trener - og i løpet av 2012 hadde jeg gått ned 40 kilo.

AMBISIØS: Stine har realisert drømmen om et eget treningsstudio.

Gikk ned 40 kilo

Vekta har hun klart å holde takket være personlig trener, stabil vektnedgang og kunnskap. Nå vil hun hjelpe andre i samme situasjon.

- Etter vekttapet fikk jeg lyst til å bidra til at andre kunne oppleve det jeg hadde opplevd, så jeg utdannet meg først som personlig trener, så som kostholdsveileder. Jeg ønsker å strø noen frø og inspirere folk til å velge et lettere liv, sier 45-åringen fra Nordstrand.

Og vipps dukket ideen opp om et eget studio. Nå holder hun til i port E på Nøsted brygge langs Svelvikveien.

- Jeg startet Lettere Liv i Drammen i september i fjor etter å ha jobbet som personlig trener på Spenst i Sande. Jeg startet for meg selv fordi jeg ønsket å drive på min egen måte, sier Banggren.

Stort fokus på vektnedgang

Lettere Liv er ikke som alle andre treningssentere. Her trener man i grupper eller alene med Stine selv. Hun tilbyr et lavterskeltilbud som er nødvendig for mange.

- Nå kjører jeg gruppetimer som personlig trener hvor deltakerne får god oppfølging underveis, og foreløpig er det et stort fokus på vekttap, selv om jeg også tilbyr alle andre former for personlig trening, sier Banggren.

- Jeg har selv slitt med angst og depresjoner, og vet hvor lett det er å bli liggende på sofaen. Det kan være krevende for mange å komme seg ut av døren, og spesielt inn på et treningsstudio hvor man kanskje innbiller seg at alle følger med på hva du gjør. 

Og det er nettopp sofaen som er hennes største konkurrent. Hun mener hun skiller seg såpass ut fra alle andre studioer i byen, og er ikke redd for konkurranse.

- Vi har alle samme mål. Vi ønsker å hjelpe. Men med min erfaring fra tiden med overvekt og sykdom vil jeg si jeg har litt livserfaring å bidra med i tillegg, sier 45-åringen.

LETTERE LIV: Her har du alt du trenger!

Styrketrening er viktig

Lettere Liv baserer seg på styrke- base- og sirkeltrening med kondisjonstrening i form av sykkel, gange eller roing. Banggren mener at en sterk kropp er en sunn kropp.

- Styrketrening er viktig, og det er aldri for sent å begynne med den. Det er bedre å starte med styrketrening når man er 40, enn å slutte med den når man er 40! Mange av kundene mine er i alderen 40 til 60 år, og det er nettopp styrketrening de trenger hjelp med. 

Her finnes det hverken medlemsskap eller innmeldingsavgift, men det forventes at du møter opp til timen.

- Det er lettere å ligge på sofaen om du ikke har en treningsavtale med noen, så her er det bare å møte opp! Det er selvfølgelig lov å ha en dårlig dag, men kontinuitet og rutiner er viktig for å lykkes.

SPREK: Stine trener ofte mellom PT-timene.

Hennes beste råd er å nettopp dette: Kontinuitet. Og her kjøper du nemlig timer for 10 uker av gangen.

- Det er bedre med to gode treningsøkter i uka over tid, enn å trene fem ganger i uken og holde ut i tre måneder!

Lettere Liv tilbyr enkelttimer, fellestimer og gruppetimer for vennegjenger eller bedrifter, og alle får tilbud om gratis prøvetime.

LES OGSÅ: Bård er barnehagekokk på fulltid


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE