ANNONSE

NY BOLTREPLASS: Ordfører Tore Opdal Hansen markerte ferdigstillelsen med å slippe ut ettårige ørretyngel i sitt nye hjem i Nerdammen i Solbergelva.
FOTO: DRAMMEN KOMMUNE

Fra industrivann til bade- og fiskevann

Nå kan badegjestene igjen avkjøle seg på varme sommerdager i Nerdammen og Mellomdammen etter rehabilitering i millionklassen.


Redaksjonen

 19.05.17, kl. 14:10
 31.05.17, kl. 10:48


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Tidligere denne uka ble magasinene fyllt opp etter at rehabiliteringsarbeidet er ferdig, melder Drammen kommune.

Dammene tilfredsstilte ikke gjeldende forskriftskrav til damsikkerhet, noe som innebar at dammenes stabilitet måtte styrkes mot blant annet flom/istrykk.

Dammene har derfor vært under 
rehabilitering etter påleggg fra NVE siden juli 2015.

Dette er gjort

Damutbedringene ble utført av entreprenørfirmaet HAG Anlegg As, på oppdrag fra Drammen kommune Byprosjekter, og tirsdag 16. mai markerte ordfører Opdal Hansen at restaureringstiden er over ved å slippe ut ørretyngel i sitt nye hjem.

På vannsiden av Nerdammen er det blitt støpt på en 50 centimeter betongplate, som forankres i fjell og i eksisterende dam. Platen er støpt i 10 meters seksjoner.

Det er også etablert nye flomløp på dammene, og tappelukene på hver dam er skiftet ut. For sikker ferdsel over dammene er det i tillegg bygget gangbroer i treverk over flomløpene og det er montert nytt rekkverk på damkronen nedstrøms side.

I forkant av arbeidene ble det etablert en 450 meter lang permanent anleggsvei inn til Mellomdammen fra Solbergseterveien, samt at begge magasinene ble tappet ned.

Prisen for rehabiliteringsarbeidet er på omlag 20 millioner kroner.

LES OGSÅ: Ut og bade? Sjekk badekartet her


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE