ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Forurenset drikkevann - ber innbyggerne koke vannet

3400 personer i området Strømsø, Holmen, Rundtom og Hedensrud blir bedt om å koke vann som skal brukes til mat og drikke. Flere husstander i Krokstadelva opplever også problemer.


Benedicte Haugaard

 08.11.18, kl. 12:57
 09.11.18, kl. 08:12


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Vann til mat og drikke må fortsatt kokes inntil svarene på vannprøvene som er tatt, foreligger. Prøvesvar er ventet rundt klokka 19:00 i kveld, torsdag 8/11-18, skriver Drammen kommune.

Det vil da bli sendt ut et nytt varsel via sms eller tale for å oppdatere alle berørte.

Kokevarselet gjelder innbyggere som bor i området Strømsø – fra Holmen og videre mot Rundtom, og Hedensrud.

Lekkasje

Onsdag ettermiddag oppsto den en lekkasje på vannledningsnettet i Bjørnstjerne Bjørnsonsgate, og fare for forurenset drikkevann har vært til stede. Innbyggere i berørte områder anbefales derfor å gi vann til mat og drikke et oppkok. Dette i samråd med Kommuneoverlegen og Mattilsynet.

- Dersom du opplever akutte mage/tarmsykdommer, eller har andre spørsmål i forbindelse med din helse, ta kontakt med din fastlege. Vannet du har i springen kan selvfølgelig brukes til vasking, dusjing og i klosetter. Det er kun vann til mat og drikke som må kokes, skriver kommunen videre.

Det er 3400 personer som berøres av hendelsen. For å se om det gjelder deg, klikk her

Problemer i Eiker

Arbeider på vannledningen fra Nydammen mot Eknes skole i Krokstadelva har også ført til at noen opplever misfarget vann og mye luft i kranene.

Nedre Eiker kommune anbefaler innbyggerne det gjelder å åpne en kran så nær vannmåleren som mulig, for så å spyle til vannet er klart igjen.

LES OGSÅ: Jørn, Charlotte og Kim Mirian lever på flaskevann


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE