ANNONSE

ÅSTEDET: Det var i dette området på parkeringsplassen ved Hallermoen skole på Konnerud, at gutten ble funnet hardt skadet.
ALLE FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Venter svar på 17-åringens obduksjonsrapport fredag

Siktelsene på de to voldsmistenkte guttene kan endre seg begge veier når obduksjonsrapporten på den avdøde 17-åringen foreligger.


Joakim Fjeldli

 14.06.17, kl. 17:56
 16.06.17, kl. 12:28

Alexander Jansen


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Vi holder fortsatt alle muligheter åpne i forhold til dødsårsaken, og om det er narkotika eller vold som førte til dødsfallet, sier påtaleansvarlig Jon Ivar Johansen ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.

De to jevnaldrende guttene er fortsatt siktet for grov kroppskade. Den kan endre seg i begge retninger avhengig av hva obduksjonsrapporten konkluderer med, bekrefter Johansen. 

- Det er en foreløpig obduksjonsrapport, og det betyr også at man kan være forsiktig med å konkludere med noe, sier Johansen til DRM24.no. 

Rykter florerer

Ifølge NRK har politiet tett dialog med både med den avdødes familie, og familiene til de to siktede guttene. Politiet skal i løpet av uken ha gjennomført møter med avdødes familie og omgangskrets for å fortelle hva politiet har gjort i saken.

Etter hva DRM24 erfarer florerer det en rekke rykter i saken, blant annet om potensielle hevnaksjoner. Politiet bedyrer at de siktede i saken ikke skal ha behov for beskyttelse, men lover god oppfølging til både de etterlatte og siktede.

– Jeg kan forstå at det er mye frustrasjon og sinne når en familie har mistet sønnen sin, broren eller kameraten. Likevel vil vi henstille på at det er politiet som skal rydde opp i denne saken her, sier Geir Oustorp, leder for forebyggende avdeling hos politiet i Drammen, til NRK.

Minnestund samlet hundrevis

Både mandag og tirsdag kveld samlet flere hundre ungdommer seg ved Hallermoen skole på Konnerud, for å legge ned blomster og tenne lys der ambulansen hentet 17-åringen på lørdagskvelden den 3. juni.

Åssiden Videregående skole holdt tirsdag en markering for klassekameratene, og arrangerte også en minnemarkering for resten av skolen senere på dagen.

Rektor Ann-Mari Henriksen sier til NRK at skolehelsetjenesten og støtteapparatet ellers ved skolen vil være tilgjengelig for elever som har behov for det.

bakke1Fakler er tent og blomster er lagt ned etter at flere hundre mennesker møtte opp på stedet der 17-åringen ble funnet og hentet av ambulansen.

Utsatt for svært grov vold

Den avdøde 17-åringen døde av skadene etter å ha ligget i flere dager i kunstig koma på Ullevål Universitetssykehus.

Politiet har bekreftet at 17-åringen ble utsatt for vold av de to nå siktede, jevnaldrende guttene, på vei fra et vorspiel på Konnerud lørdag. Han skulle da bli kjørt til legevakta etter å ha tatt narkotika, og blitt i dårlig form. Isteden ble han etterlatt på stedet av gjerningspersonene.

Det nøyaktige hendelsesforløpet, og årsaken til det som skjedde, er noe politiet foreløpig ikke vil uttale seg om. Etter hva DRM24.no erfarer, skal imidlertid offeret ha blitt utsatt for langt grovere vold enn hva politiet tidligere har villet bekrefte.

bakke2


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE